La Festa Major de Lloret arriba amb un programa variat i per a tots els públics

Portada 2015-BUna cercavila gegantera a les 19.00 h que anirà des de la plaça de Lluís Companys fins a la plaça de la Vila donarà el proper divendres 13 de novembre el tret de sortida a la Festa Major de Sant Romà 2015.

La Festa Major d’hivern arriba enguany a Lloret amb un intens programa d’activitats molt diverses, pensades per a totes les edats: balls populars, competicions esportives, concerts, teatre, espectacles infantils, cercaviles, etc., que se succeiran per diferents espais del municipi, entre els dies 13 a 22 de novembre.

El pregó que ha de donar inici oficial a la Festa Major anirà a càrrec de Rafael Pacha, vicepresident de l’Associació Extremenya de Lloret de Mar, i tindrà lloc a les 20.30 h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. Posteriorment una gran batucada que anirà des de la Plaça de la Vila fins a la Plaça Germinal Ros, on s’ha ubicat la zona de barraques, permetrà donar inici a una de les grans novetats de la Festa Major.

Enguany, s’han programat dos caps de setmana de barraques amb les actuacions musicals de grups tan destacats com Oques Grasses, Pacto entre Caballeros, Catarres o Mojinos Escozíos, entre d’altres. En total, seran onze concerts dividits en dos caps de setmana. Els concerts seran totalment gratuïts, segons ha destacat el regidor de Cultura, Albert Robert, que ha volgut posar èmfasi en el fet que el programa d’actes de Sant Romà s’ha dissenyat pensant exclusivament en la gent de Lloret i en el seu gaudi, i amb l’objectiu que siguin tot un referent a la zona.

La música té una presència destacada en aquesta edició de Sant Romà. A banda dels concerts de barraques, s’han programat quatre activitats musicals més durant aquests dies de Festa Major: per al dimarts 17 de novembre, vigília de Sant Romà, l’Orquestra Selvatana oferirà un concert d’entrada gratuïta a les 19.00 h a l’Hotel Evenia i un Ball de Festa Major a partir de les 23.30 h. Per l’endemà, 18 de novembre, dia de Sant Romà, s’ha programat una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. Finalment s’ha previst una Jam Session el divendres 20 de novembre a les 21.00 hores als bucs d’assaig d’El Puntet, situats a la Casa de la Cultura

Propostes teatrals per a tots els públics

Del 15 al 22 de novembre també s’han programat sis espectacles al Teatre amb l’objectiu que tots els públics s’hi sentin identificats. Així, per al diumenge 15 de novembre al matí, s’ha previst l’espectacle Núvols per a nadons de la companyia La Petita Malumaluga; el dimarts 17 de novembre Joan Pera oferirà l’espectacle Fer riure és un art, que commemora els 50 anys de l’humorista a dalt dels escenaris, el divendres 20 de novembre la companyia local Ja Cobrarem estrenarà la comèdia Tres amics i una escudella; l’endemà, dissabte 21 de novembre, arribarà al teatre lloretenc T’estimo però no tant, una comèdia de la companyia del Teatre Gaudí; i l’endemà, diumenge, a les 19.00 h s’ha previst un espectacle de circ al Teatre titulat Estrellados, d’una companyia de Màlaga. A més, el Casal de l’Obrera estrena també espectacle per a la Festa Major. Els dies 14, 15 i 16 de novembre han previst tres representacions de la comèdia que han titulat Sort dels anuncis. Afirmen des de l’entitat que l’objectiu és que els assistents passin una bona estona i riguin.

Però la programació de la Festa Major d’enguany aplega propostes de caire molt variat pensades en la participació i diversió de tots els públics. Així, en l’apartat de festes populars i tradicions, destaquen dues cercaviles geganteres: una prevista pel dissabte 21 de novembre a la tarda i una altra prevista pel diumenge 22 al matí. També s’ha programat una gimcana
organitzada pels esplais de Lloret (dissabte 21 de novembre) i un festival infantil organitzat pel Club Marina Casinet (diumenge 22 de novembre).

També són rellevants les propostes esportives d’aquesta Festa Major. Destaca la primera marxa BTT Corriols de l’Avi, organitzada pel Club Ciclista Lloret, (diumenge 22 de novembre) o la possibilitat de participar ens jocs d’inflables aquàtics a la piscina municipal (dissabte 14 de novembre).

Fira Medieval, exposicions i jornada de portes obertes al MOLL

La XV edició de la Fira Medieval, que se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, també forma part del programa de Festa Major i enguany proposa una visita teatralitzada al castell de Sant Joan per conèixer el passat medieval de Lloret i una exposició a la capella dels Sants Metges, coorganitzada amb el RRALL (Associació Recull Rural i Artesà de Lloret de Mar), que sota el títol ”Vinyes verdes ran de marc” pretén explicar el procés d’elaboració del vi vinculat a Lloret de Mar. La mostra es podrà veure del 13 al 30 de novembre.

A més, durant la diada de Sant Romà, 18 de novembre, hi haurà jornada de portes obertes als diferents elements del MOLL (Museu Obert de Lloret), com el Museu del Mar, Jardins de Santa Clotilde, Castell de Sant Joan i Can Saragossa.

L’Ajuntament ha editat un total de 18.000 programes de mà de la Festa Major. Tant el programa com la revista de Festa Major es poden trobar a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal, així com a diferents equipaments i establiments del municipi, i també es pot consultar al web de l’Ajuntament.