La PAHC de Blanes torna a ocupar un bloc de pisos al centre de la vila

Membres de la PAHC de Blanes i ocupants dels habitatges

Membres de la PAHC de Blanes i ocupants dels habitatges

La Plataforma d’Activistes per l’Habitatge i contra el Capitalisme de Blanes (PAHC) ha fet avui pública l’ocupació d’un bloc de quatre pisos al carrer número 3 del carrer Sant Antoni, al centre de Blanes. El bloc s’ha destinat a quatre famílies que no poden pagar un lloguer a preu de mercat perquè no tenen feina i els seus ingressos són mínims o no tenen cap entrada de diners.

El bloc ocupat

El bloc ocupat

Actualment ja hi viuen 10 persones, dels quals dos son menors, però no disposen de suministre d’aigua. Tenen l’objectiu d’arreglar els habitatges, que portaven mes de dos anys abandonats, bruts i amb molts desperfectes, per poder viure dignament.

La PAHC reclama una reunió amb l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiañez i formar part de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge, que es reunirà el proper 28 de setembre a les 11 del matí i així normalitzar la situació d’aquestes i d’altres famílies. A més, demanen al veïnatge tota la col·laboració i solidaritat possible.

També alerten que hi ha quatre famílies més amb data pròxima de desnonament.

Cal recordar que aquest és el segon bloc de pisos que ocupa aquesta plataforma a Blanes. El primer va ser l’11 de maig de 2013 a la rambla Joaquim Ruyra. Aquest és el segon bloc ocupat actualment ocupat a les comarques gironines, amb el bloc de Salt de la PAH Girona Salt.

Fotos: PAHC Blanes