Més de 4.600 alumnes de Lloret tornen a les aules

CEIP Carles Esteve de Lloret

CEIP Carles Esteve de Lloret

Les escoles i instituts de Lloret obren aquesta setmana les portes als més de 4.600 alumnes que tornen a les aules. Als centres de segon cicle d’educació infantil i primària, de P3 a 6è de primària, s’han matriculat 2.950 nens i nenes i a secundària i batxillerat iniciaran les classes més de 1.740 alumnes.

Les llars d’infants municipals (Lola Anglada i Els Pops) rebran també els més petits de la població, que hi començaran a explorar, descobrir i entendre el món que els envolta i aprendran a viure en un ambient d’autonomia i seguretat.

Aquest any el curs es va inaugurar el passat 8 de setembre amb tot el professorat de Lloret de Mar. Més de 250 assistents al Teatre municipal de Lloret de Mar van donar la benvinguda al curs amb una conferència a càrrec de la Dra. Jenny Moix. L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és crear un espai motivador i de trobada per tots els professionals de l’Educació que inicien el curs a la nostra Vila, i també fer un reconeixement als mestres i professors jubilats el curs anterior.

Als centres educatius hi conviuen infants de diverses nacionalitats. Des de la Secció d’Educació, per desè any consecutiu, s’organitzen més de 260 actuacions incloses en el Pla Educatiu d’Entorn – Projecte Arrela’t.

Les activitats del Projecte Arrela’t tenen com a principals objectius la cohesió social de les diferents nacionalitats i llengües que conviuen a la població, promoure les relacions interculturals i fomentar l’ús de la llengua catalana. Aquestes activitats són el puntal educatiu per crear una xarxa comunitària local. Aquest projecte és l’enllaç entre la demanda educativa i els recursos de la població.