Catalunya Sí Que Es Pot vol reduir l’atur i millorar la contractació laboral a Girona

Foto: Catalunya Si que

Foto: Catalunya Sí Que Es Pot

Marc Vidal, cap de llista de Catalunya Sí Que Es Pot per Girona, va assegurar ahir que un dels grans objectius és reduir l’atur, que és el 19,2% a la demarcació de Girona, creant ocupació i desenvolupant els mecanismes necessaris per millorar la qualitat de la contractació.

«L’atur és un dels grans problemes de les nostres comarques, i hem de buscar solucions per als més de 45.000 aturats que tenim, i també per als que tenen feina, el 14% dels quals són treballadors pobres», afirma Vidal.

En aquesta línia, el candidat per Girona creu necessari reflexionar sobre els sectors més madurs, el turisme i la construcció, per actuar-hi millorant la qualitat de la contractació. «El treball que s’està creant no és de qualitat, en tant que el 90% dels contractes que es creen són temporals», per la qual cosa és necessari canviar les polítiques que es fan, ha afegit Vidal.

Foto: Catalunya Si Que Pot

Foto: Catalunya Sí Que Pot

Les propostes prioritàries de Catalunya Sí Que Es Pot per a Girona en l’àmbit laboral i,
concretament, el sector del turisme passen per potenciar un turisme actiu que es relacioni amb tots els emprenedors i les petites i mitjanes empreses que es poden integrar en aquest sector. I també amb un turisme responsable, que implica fer un ús correcte del patrimoni natural que tenim i donar ocupació de qualitat.

«Quanta més ocupació de qualitat hi hagi, quanta menys temporalitat hi hagi, serà molt més fàcil donar qualitat al turisme. El conjunt aportarà un segell de qualitat, i podrem impulsar propostes concretes en aquest sector que, de no fer-se, pot acabar movent aquest turisme
cap a altres destins de sol i platja més barats».

En aquest sentit Vidal proposa posar damunt la taula l’ecotaxa, amb la que es pot revertir la situació i alhora permetria reforçar tots els elements patrimonials que tenim a les nostres comarques. I d’altra banda, combatre la temporalitat en el sector del turisme «derogant la reforma laboral perquè permet l’acomiadament d’una forma massa flexible i permet que es paguin sous precaris».

Marc Vidal s’ha referit també al sector de la construcció, important perquè «té molt de recorregut en el que és la rehabilitació energètica dels edificis, i en aquest àmbit hem de fer-nos forts».

Acte a Lloret de Mar

Els candidats de Catalunya Sí Que Es Pot per Barcelona Joan Coscubiela i Albano Dante Fachín van participar ahir al migdia, davant d’uns 80 assistents, en l’acte de presentació de la candidatura gironina a Lloret de Mar, amb els candidats locals Romina Villanueva i Cristóbal Laso, Marta Domènech, i els tres primers candidats, Marc Vidal, Alba García i Joan Salmerón.