La Festa Major de Sant Hilari costarà menys diners que l’any passat

La Festa Major de Sant Hilari Sacalm costarà menys diners que l’any passat, segons ha informat el mateix alcalde d’aquesta població, Robert Fauria. En aquest sentit, Fauria ha assegurat que “tot i que s’ha mantingut el mateix nombre de dies de Festa i gairebé el mateix nombre d’actes que s’hi ha programat, sí que és cert que s’ha intentat reduir la despesa respecte l’any 2010”. Tan és així que, la despesa dels actes de la Festa Major d’enguany s’ha disminuït considerablement.

La situació actual ha comportat al nou equip de govern ( Convergència i Unió) i més concretament als regidors de Festes, Joventut i Promoció Econòmica que a l’hora de configurar la programació de la Festa Major d’aquest any tinguessin molt present la situació econòmica actual del consistori.

El nou alcalde de Sant Hilari, Robert Fauria, ha assegurat, però, que “tot i aquesta reducció de la despesa la programació en sí dels actes s’ha vist poc afectada”. Quan a la reducció de la despesa del consistori, Fauria no ha volgut entrar, de moment, en xifres tot i que ha assegurat que després de la Festa Major donarà a conèixer quin ha estat l’estalvi de la Festa Major d’aquet any.

Els gegants de Sant Hilari, protagonistes del Pregó

Així, el tret de sortida a la Festa Major de la capital de les Guilleries serà el proper dia 25 d’agost amb l’actuació del grup Xirois, que oferirà una tamborinada, a la plaça Jacint Verdaguer. Tot seguit hi haurà l’extraordinari pregó de Festa Major a càrrec d’en Bernat de Gurb i la Blanca d’Olvan, gegants de la vila de Sant Hilari. A la nit, l’acte central serà el tradicional correfoc a càrrec de Els Guillables i els Diables de l’Onyar, que recorreran els carrers i places de Sant Hilari. Els actes del primer dia finalitzaran amb un ball popular a la plaça a càrrec de la orquestra Montecarlo i, tot seguit, a la nit, hi haurà concerts amb els grups locals, Banda Bandarra , Dommination i disco mòbil, a la zona de barraques.

D’altra banda, al igual que els darrers anys, s’han programat diversos actes previs a la Festa Major com ara el Concurs de Pesca, que tindrà lloc el diumenge 21 d’agost; una sessió de cinema a la Fresca, dimarts, 23; i una actuació de sevillanes i una representació de teatre ( dimecres, 24 d’agost, entre altres.