El nou complex esportiu i de salut de Malgrat de Mar s’inaugurarà aquest diumenge

L’acte, que tindrà lloc a les 19h a les mateixes instal·lacions ubicades a l’Avinguda de Josep Ragull i Vilaró, comptarà amb la presència de l’alcaldessa Conxita Campoy i dels representants de l’empresa concessionària Esport i Salut Malgrat, SL, Joan Domènech i Joan Celma. En el transcurs de l’acte, els qui ho desitgin podran visitar el centre que engegarà la seva activitat l’1 de setembre. Dilluns, dimarts i dimecres de la setmana que ve també hi haurà jornades de portes obertes.

El centre d’esport i salut, amb una superfície construïda de prop de 3.500 metres quadrats, s’aixeca sobre un terreny de 5.000 metres quadrats de titularitat municipal. Està format per una planta baixa on hi ha els accessos, la sala de vasos, els vestidors i la zona lúdica; i una primera planta que acull 3 sales on s’hi duran a terme activitats esportives, i una zona social. Al sòtan hi ha les instal·lacions tècniques. El complex ofereix dues piscines cobertes i una de descoberta, una zona d’spa, wellness i relaxació, serveis complementaris de nutrició i estètica i una gran varietat d’activitats dirigides. A més, l’empresa té previst construir, quan arribi als 2800 abonats, tres pistes de paddle en la zona exterior.

Tots aquests serveis s’ofereixen en un edifici que té un disseny arquitectònic que vetlla per una òptima organització de l’espai, pel confort dels usuaris, la seva accessibilitat, i l’eficiència ambiental i energètica. Està pensat per estimular la realització d’activitats físiques, d’oci i de salut i, sobretot, per promoure la convivència ciutadana. Aquest esquipament ha suposat una inversió de més de 5 milions d’euros. L’Ajuntament n’ha aportat dos i l’empresa adjudicatària, la diferència. La posta en marxa d’aquest equipament crearà 28 llocs de treball.

Les obres de construcció del complex, que responen a una vella demanda ciutadana, van començar al maig de 2010 i han acabat aquest mes d’agost. Els primers passos que es van fer en relació a aquest projecte, però, daten de 2008. En aquell moment els estudis de localització de la xarxa bàsica preveien que Malgrat de Mar havia d’acollir una instal·lació d’aquest tipus per donar servei també a municipis veïns com Palafolls i Santa Susanna.

Un any més tard, al 2009, el ple de l’Ajuntament va adjudicar, a través d’un concurs públic, la construcció i explotació durant 30 anys del complex esportiu a Esport i Salut Malgrat, SL, una empresa constituïda per Construcciones Caler, SL, Ingest Inversión y Centres Fitness, SL i Integral Accion Local, SL. A començaments de 2010 s’aprovava definitivament el seu projecte executiu. Aquest diumenge s’inaugurarà l’equipament a les 19h després de més d’un any d’obres de construcció.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar