L’Embruix programa un ‘akelarre’ cultural i gastronòmic a Sant Hilari

Embruix_2Els segles XVI i XVII, els boscos de les Guilleries foren el refugi ideal per a bruixes i bandolers. Aquest cap de setmana, dissabte 27 i diumenge 28 de juny, Sant Hilari Sacalm, la Vila de les Cent Fonts, rememora el seu passat més màgic amb la representació de l’Embruix, que arriba a la sisena edició carregada de novetats.

D’entrada, l’Embruix 2015 ofereix al visitant una oportunitat única: presenciar en directe un espectacle de renom internacional, el que protagonitzen els actors i les actrius que donen vida a les Bruixes de Zugarramurdi, que el director de cinema Álex de la Iglesia va immortalitzar en el film de títol homònim (2013).

L’espectacle d’aquestes ‘bruixes’ navarreses es representarà en el marc de l’actuació central de l’Embruix, “Sàbat de bruixes, guilla que fuig!”, que té programades dues representacions per al dissabte, 27 de juny: la primera, a partir de les 21:00 hores i, la segona, a partir de les 22:30.

“Sàbat de bruixes”, sota la direcció de l’exmembre de la Fura dels Baus, Ivan Altimira, comença a Can Rovira, l’edifici històric ubicat al casc antic de Sant Hilari que acull l’Oficina de Turisme. Allà comença la ruta teatralitzada de llegendes, que aquest any canvia d’escenaris (l’organització manté en secret les noves ubicacions amb l’objectiu de potenciar l’efecte sorpresa de les representacions). Assistir com a públic a aquest espectacle ple de màgia té un preu de 2 euros i les entrades es poden adquirir a través del web oficial de l’Embruix (embruixsanthilari.cat) o a l’Oficina de Turisme de Can Rovira.

Activitats per a gaudir en família

Però això no és tot. La nova edició de l’Embruix ha programat un seguit d’activitats de dia pensades per a gaudir en família. Dissabte al matí, per exemple, hi haurà un taller de cistelleria; passejades en pony; tallers embruixats per a la mainada i rutes en trenet turístic pels racons més emblemàtics de la vila, així com visites gratuïtes al Centre Artesà de la Torneria. A la tarda, es projectarà el documental “La caza de brujas”, produït pel museu de Zugarramurdi (Sala Noble de la Cooperativa, 16:00 hores); un taller d’elaboració de licors artesans i l’espectacle acrobàtic “El conte de la fada i la bruixa” (18:00 hores, plaça Porxada).

Embruix_1

Diumenge, 28 de juny, serà el torn de l’espectacle infantil “Enconteris (encanteris, pocions i cançons)” i de la cercavila de gegants i bruixots pels carrers del centre del poble. I durant tot el cap de setmana hi haurà la Fira de l’Embruix (de temàtica esotèrica i artesanal) i l’exposició “Les plantes del bosc d’en Serrallonga: les que es mengen, les medicinals i les de les bruixes”. També es podran visitar el Museu Guilleries i el Centre Aqua.

Tapes i menús de l’Embruix

Aquesta àmplia oferta cultural i de lleure, que compta amb el suport del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava i de l’associació Boscos de Bruixes i Bandolers, es completarà amb les Tapes i Menús de l’Embruix que cuinaran els bars i restaurants del poble, amb la particularitat que, com és tradició als bars de Sant Hilari, les tapes són gratuïtes i s’ofereixen als clients amb cada consumició.

Intercanvi cultural amb Zugarramurdi

El juliol de l’any passat, l’Embruix va viatjar a Navarra gràcies a un acord institucional que van segellar els ajuntaments de Sant Hilari i de Zugarramurdi l’any 2012 i que ha fet possible que enguany la convidada d’honor de l’espectacle “Sàbat de bruixes, guilla que fuig!” sigui la localitat navarresa.