CiU i PSC de Lloret de Mar signen un acord per governar l’Ajuntament

Jaume Dulsat i Antonio Lorente, assegurts, amb la resta de membres de l'equip de govern de Lloret

Jaume Dulsat i Antonio Lorente, asseguts, amb la resta de membres de l’equip de govern de Lloret

Les agrupacions locals de Convergència i Unió (CiU) i del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-CP) han signat aquest dijous un acord per formar un govern estable a l’Ajuntament de Lloret de Mar per als propers anys (2015-2019).

La presentació de l’acord ha tingut lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar amb la signatura pública del pacte entre l’alcalde Jaume Dulsat (CiU) i el cap de llista del PSC, Antonio Lorente, així com dels representants locals dels respectius partits, Jordi Martínez (CiU) i Francesc Pastor (PSC).

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, ha dit que «el passat 24 de maig els lloretencs van enviar un missatge clar als polítics: volien diàleg i entesa per a governar el municipi. CiU i PSC ho hem entès així i creiem que tenim una oportunitat única per unir forces i fer camí plegats».

Per altra banda, Antonio Lorente ha afirmat que «entre tots treballarem en una línia de progrés amb l’acord que acabem de firmar, cadascú des de la seva pròpia identitat, però tots al servei de Lloret de Mar».

A més, Lorente ha afegit que «el nostre lema expressa la voluntat per realitzar un treball honest, transparent i amb polítiques socials, sempre a peu de carrer i orientat per fer un millor Lloret per a tothom».

Amb aquest acord les forces polítiques no tanquen la porta a la incorporació d’altres partits per assolir un govern d’onze regidors i disposar d’un govern amb més força i estabilitat per aquests quatre anys.

Les dues formacions han acordat un repartiment del cartipàs en el qual CiU assumirà les àrees d’Alcaldia, Serveis Centrals, Territori, Seguretat i Turisme, mentre que el PSC es farà càrrec de les àrees de Benestar, Salut, Empresa, Ocupació i Participació ciutadana.

A més, l’acord de govern recull un codi ètic que regirà el govern municipal, i un Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 amb diferents eixos programàtics, el qual incorpora les diferents propostes electorals amb les quals ambdues formacions es van presentar a les eleccions.

Resultats de les eleccions municipals a Lloret de Mar / Cliqueu a sobre del gràfic per ampliar-lo

Resultats de les eleccions municipals a Lloret de Mar / Cliqueu a sobre del gràfic per ampliar-lo