El Setrill de Plata 2015 de la Fira del Pa amb Tomàquet ha estat per al Forn Farners

pa_tomaquet15La família Graupera-Auladell regenta a Santa Coloma de Farners el forn des de l’any 1984 quan els hi va traspassar el propietari que el tenia obert des de 1967.

Amb el Setrill de Plata s’ha volgut reconèixer la dedicació que durant més de tres dècades ha tingut aquesta família que cada dia, des de darrera del taulell, ven pa de diverses varietats i s’ha sabut adaptar a les noves demandes del client. El regidor de Festes en funcions, Manel Roqueta, els ha fet el lliurament del Setrill de Plata.

El premi es va crear l’any 2001 amb la voluntat de reconèixer i fer distincions a persones que han destacat amb aportacions per difondre i millorar el pa amb tomàquet. El guardó és una reproducció en plata del setrill Marquina. Entre d’altres, han rebut el Setrill de plata el gastrònom, Jaume Fàbrega, la professora de cuina colomenca, Antonyita Cantalozella, el gremi de Carnissers de Santa Coloma de Farners, els propietaris de l’establiment local de can Carriè, la pizzeria ‘Nyam, Nyam’, la Fonda Joan i ara el Forn Farners.

La Fira del pa amb tomàquet 2015 s’ha fet aquest diumenge al parc de Sant Salvador on s’ha pogut participar en activitats de lleure, cercavila de gegants, espectacles infantils, cantada d’havaneres, concerts d’alumnes de l’Escola de Municipal de Música Josep Carbó o una xerrada divulgativa sobre les tipus d’olis, qualitats i varietats. Enguany s’ha fet amb gran èxit de participants la 1a Marxa Popular del pa amb tomàquet, organitzada per Fast Competició.

El bon temps que ha acompanyat la jornada, les nombroses activitats que s’han fet i que s’hagi pogut esmorzar, dinar, berenar i fins i tot sopar a la fira, han convertit, un any més, en un èxit aquest esdeveniment. En total s’han consumit 450 quilos de carn i embotits, 500 quilos de pa i 300 quilos de tomàquets. Tot ells productes de Santa Coloma de Farners. El valor afegit de la Fira del pa amb tomàquet és que permet el contacte amb la natura en un parc centenari, com és el parc de Sant Salvador, amb racons plens d’història.

La Fira del pa amb tomàquet està organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i compta amb la col·laboració de carnissers de Santa Coloma, comerços, la Brigada Municipal, entitats i associacions locals.