Cap de setmana farcit d’activitats amb el 4rt Blanes 12

Concert de Tapeo Sound System

Concert de Tapeo Sound System

La quarta edició de Blanes 12 que s’ha celebrat durant el cap de setmana del 5 al 7 de juny ha estat valorat positivament per la regidora de Promoció de la Ciutat en funcions, Lara Torres, qui ha destacat que l’objectiu posicionar Blanes com a ciutat comercial i turística, així com reafirmar els atractius culturals i festius de la vila, s’han complert abastament.

L’experiència l’han organitzat l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) amb el suport i col·laboració de diverses entitats, empreses, comerços i establiments, alguns dels quals també han actuat com a patrocinadors.

Enguany han participat 140 empreses i serveis, organitzant entre tots més de 70 activitats que han competit en varietat i atractiu. El tret de sortida de divendres passat, amb la Shopping Night, ja va congregar als carrers del centre de la vila milers de participants, culminant tot plegat amb el sorteig de 3.000 € en 12 vals de compra de 250 € de l’ABBC.

Promoció de noves empreses

Lara Torres també ha destacat la opció que s’ha donat novament a les empreses de Blanes perquè fessin promoció dels seus productes. Entre elles, s’ha incorporat com a novetat la possibilitat de poder practicar paddle surf a càrrec de Laola SUP, que ha tingut el seu estand situat a la confluència del Passeig de Mar amb el carrer Ample, i que ha ofert sortides de 30 minuts.

Contes per la canalla

Contes per la canalla

També s’ha promocionat una de les empresàries blanenques de la coneguda marca d’articles i productes de bellesa Mary Kay, amb un taller de maquillatge que s’ha fet a la Plaça d’Espanya. Per la seva banda, la Cervesa Popaire ha fer visites guiades a la seva seu divendres i dissabte, i la nova botiga Els Sabons de l’Eva ha fet un taller d’aquests productes a la Plaça d’Espanya.

D’altra banda, per segon any consecutiu, les parades del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre van organitzar una rifa de 4 menús degustació amb dos vals per a dues persones cadascú. El dissabte, a quarts de 2 de la tarda, es va fer el sorteig per destriar els guanyadors a la Plaça dels Dies Feiners.

Mastger Class

Mastger Class

Encapçalat per Montse Romera en representació del mercat, la regidora de Promoció de la Ciutat en funcions Lara Torres, i la ja coneguda Peixatera de Blanes 12, els dos parells de menús els van guanyar Aurora Mérida i Lourdes Anaya. El sorteig es va fer comptant amb la col·laboració del Restaurant & Lounge Club Es Blanc i del Restaurant La Llotja de Blanes.

Més de 70 activitats

A banda dels establiments comercials, restaurants i empreses de serveis que oferien ofertes i descomptes promocionals, les activitats a peu de carrer s’han allotjat en diversos espais repartits arreu del municipi, d’entre els quals n’hi hagut alguns incorporats per primera vegada al Blanes 12. Un d’ells ha estat la Plaça Solidaritat, on durant tot el dissabte es va fer una exposició i concurs de Bonsais.

Trobada de Big Bands

Trobada de Big Bands

Un altre nou espai ha estat la plaça del costat de l’antic pavelló d’esports, a tocar de la Plaça dels Països Catalans, on es va fer una trobada de big bands amb la participació de quatre formacions, entre elles la Big Band del Col·legi Santa Maria, que enguany celebra els 50 anys de vida. La resta d’espais han estat la Plaça d’Espanya, amb tallers gratuïts infantils i per a adults; el Passeig de Mar, amb inflables, diverses modalitats de master class i teràpies naturals, entre d’altres; i la platja de Santa Anna, amb una activitat guiada d’snorkeling.

D’altra banda, l’escenari de la cruïlla dels carrers Raval i Muralla, va allotjar el dissabte diverses sessions de contes. Alguns d’ells van ser narrats en anglès i d’altres en català, congregant sempre una gran afluència de públic infantil. Per últim, el Teatre ha estat un altres dels escenaris on ahir diumenge es van fer dos espectacles: al matí una nova sessió d’Els Contes de Rialles, i a la tarda-vespre la comèdia L’home amb qui somnien les dones quan somien amb homes.

Un dels tallers que es van fer a la plaça Esànya

Un dels tallers que es van fer a la plaça Esànya

Concert de Tapeo Sound System

Un altre escenari on tant divendres com dissabte hi ha hagut activitats de Blanes 12 ha estat la Plaça dels Dies Feiners. Divendres la canalla va poder pujar als inflables que dissabte i diumenge es van traslladar al Passeig de Mar, i dissabte es va fer una exhibició de castellers a càrrec de la Colla de l’Alt Maresme, els Maduixots.

Casteller de l'Alt Maresme

Casteller de l’Alt Maresme

L’activitat en aquest espai que va registrar un major nombre de participants va ser el concert de dissabte a la nit que es va allargar fins la matinada de diumenge. A càrrec dels Tapeo Sound System, el concert va comptar amb l’al·licient afegit que molts dels qui estaven festejant el triplet del Barça es van a l’animació de la festa, farcida dels incondicionals d’aquest grup format per músics i cantants de Blanes i poblacions de la rodalia.

Moltes persones van aplegar-se i corejar en diversos trams del concert les versions de conegudíssims temes de tots els temps que solen oferir formant part del seu repertori. Així, es van escoltar des de temes dels Bee Gees i Sopa de Cabra fins a medleys i temes de mítiques formacions com Village People, ACDC, Els Pets, Depeche Mode i Black Eyed Peas, per esmentar-ne alguns.

Fotos: Ajuntament de Blanes