El Teatre de Lloret organitza demà una sesió gratuïta de cinema per donar a conèixer el nou projector

cine_lloret

El Teatre de Lloret s’ha equipat amb un projector de cinema digital i demà dissabte 6 de juny s’hi ha previst una jornada de projeccions gratuïtes, matí i tarda, amb la finalitat de donar conèixer el nou equipament a la població. El pressupost per la compra i instal•lació del projector ha pujat a 90.000 euros.

Al matí, a les 12 h, hi haurà una sessió infantil amb la projecció de l’última pel·lícula del ninot de dibuixos animats Doraemon, Stand by me. Mitja hora abans, a les 11.30 h, Doraemon i el seu amic Nobita rebran a tots els nens i nenes de la població que vinguin a veure la pel·lícula.

La sessió de tarda començarà a les 16 h amb la projecció del documental Cap a mar, un documental que narra la vinculació de Lloret amb el mar i la seva història marinera a través de les diferents sales del Museu del Mar. El documental es projectarà en alta definició i so 5.1.

A les 17 h es projectaran tràilers de diferents pel•lícules amb l’objectiu que «el públic assistent pugui copsar la qualitat de les imatges i del so que aquesta nova tècnica de projecció cinematogràfica ofereix», segons ha manifestat el regidor de Cultura en funcions, Arseni Frigola. La jornada es clourà a les 17.30 h amb la projecció de la pel·lícula Cinema Paradiso (1988, director Giuseppe Tornatore). Segons el regidor Frigola, s’ha escollit aquesta pel·lícula per la seva temàtica.

El film és una història d’amor pel cinema. Narra la història d’un nen d’un petit poble italià, on l’únic entreteniment que tenen és anar al cinema. Impressionat per les imatges en moviment, Salvatore creu cegament que el cinema és màgia; però un dia l’Alfredo, l’operador, accedeix a ensenyar al nen els misteris i secrets que s’oculten darrere d’una pel·lícula. Salvatore va creixent i arriba un moment en què ha d’abandonar el poble i buscar-se la vida. Trenta anys després, rep un missatge en què li comuniquen que ha de tornar a casa.

Les entrades per anar a veure qualsevol de les projeccions que s’han programat per a aquest dissabte són gratuïtes, però s’han de recollir de forma anticipada al Museu del Mar. Segons Arseni Frigola, «amb el nou projector, el Teatre de Lloret s’ha posat a punt per poder projectar cinema en aquest equipament municipal».