Blanes recull més de 2.700 euros per ajudar al Nepal

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

L’alpinista Jordi Tosas va oferir el passat diumenge una xerrada informativa amb l’objectiu de solidaritzar-se i donar suport als damnificats pels terratrèmols que hi ha hagut al Nepal, que han sepultat més de 8.500 vides.

Les més de dues hores que es va allargar és una prova prou eloqüent de l’interès que va aixecar la xerrada, que estava organitzada pel Club Karate-Do Blanes amb el suport del Grup de Muntanyencs de Blanes i el Càmping La Masia d’Els Pins, que va oferir la sala on va tenir lloc.

Jordi Tosas / Foto: Quim Llorens

Jordi Tosas / Foto: Quim Llorens

La xerrada va comptar amb un testimoni d’excepció, l’alpinista internacional Jordi Tosas, qui fa pocs dies que ha arribat directament del Nepal on, juntament amb el corredor de muntanya Kilian Jornet i el seu equip, s’hi ha estat tres setmanes donant suport a les poblacions més remotes reparant camins i ajudant a la població local. Inicialment tots dos tenien previst desenvolupar un projecte a l’Everest, però van decidir canviar els plans en comprovar l’abast de la tragèdia, i ajornar-lo fins l’agost de l’any vinent.

Per canalitzar el suport des d’aquí fins al Nepal, Jordi Tosas fa d’enllaç amb la ONG que treballa a la zona: Lantang Reconstruction, que genera ajuda continuada a la vall de Langang, la zona que ha quedat més afectada pels terratrèmols.

Des de Blanes, el primer ajut que els arribarà durant els propers dies són els 2.700 euros que es van recollir a través de la guardiola que es va instal·lar a la sala on es va fer a la xerrada informativa.

Aportació de 1.500 euros del Grup Fondistes de Blanes

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Bona part d’aquesta quantitat econòmica la va lliurar el Grup Fondistes Blanes, que va entregar a Jordi Tosas un simbòlic taló valorat en 1.500 euros. Tal i com van explicar els membres de l’entitat esportiva, la junta va decidir que farien donació d’aquests diners en solidaritat amb el poble del Nepal. Es tracta dels fons propis amb què compta el Grup Fondistes Blanes per a l’organització d’activitats.

Al terme de la xerrada Jordi Tosas, visiblement emocionat per les mostres de suport i solidaritat que va poder comprovar durant la vetllada, va agrair-ho a tots els presents en nom del poble del Nepal. Ho va fer afegint una salutació en la seva llengua: Namasté.