La Plataforma Aturem la C-32 es posiciona en la campanya de les eleccions municipals

c32_biciDavant la transcendència que pot suposar pel territori la construcció del ramal vers la C-32, la plataforma demana que no es voti a les formacions que s’han posicionat a favor de la infraestructura ni tampoc a aquelles que juguen amb l’ambigüitat.

La Plataforma Aturem la C-32 vol fer una crida a la ciutadania perquè el proper 24 de maig, jornada d’eleccions municipals, la gent no voti a favor de cap de les formacions polítiques que s’han posicionat a favor de l’arribada de l’autopista C-32 fins a Lloret. També convidem a la ciutadania a no votar aquelles formacions que juguen amb l’ambigüitat per una qüestió purament electoralista.

L’impacte d’aquesta infraestructura seria tan extraordinari sobre el territori i les persones que hi viuen, que aquest fet força a la plataforma a entrar directament en campanya.  La plataforma Aturem la C-32 demana no premiar amb el vot als partits partidaris obertament de la destrucció. De la mateixa manera, considera igual o més greu encara el posicionament poc clar d’altres partits que no tenen una opinió clara al respecte davant d’un tema tan cabdal. La plataforma convida a la ciutadania a no donar-los tampoc el vot, a menys que clarifiquin en els propers dies el seu posicionament sobre el projecte actual de perllongament de la C-32.

A Lloret, les formacions polítiques que s’han mostrat obertament favorables al projecte són CIU i ERC-Avancem. Els grups polítics que són ambigus o poc clars en el seu missatge són  MILLOR, PSC, i Ciutadans.

Per contra, els partits que han manifestat clarament la seva oposició al projecte i a favor d’altres alternatives més respectuoses amb el territori i més eficients a l’hora de resoldre la mobilitat, són ICV-EUiA, PP, CUP, En Lloret sí, se puede i Lloret Unida.

Mentre que a Blanes, les formacions polítiques que s’han mostrat obertament favorables al projecte són CIU i PSC.

Per contra, els partits que han manifestat clarament la seva oposició al projecte i a favor d’altres alternatives més respectuoses amb el territori i més eficients a l’hora de resoldre la mobilitat, són ICV-EUiA, PP, CUP, ERC i Batega per Blanes.

c32_bici2

El vot es decideix per molts factors: el factor autopista, que afecta a cada un dels habitants de Lloret i de Blanes, ha de ser un dels factors determinants a l’hora d’exercir el nostre dret democràtic. Demanem a la gent que sigui conseqüent amb el territori on viuen.

El projecte sempre ha comptat amb una oposició de bona part de la ciutadania, que n’ha forçat  millores i redefinicions constants. Mai com ara, però, hi havia hagut tanta població en contra d’aquesta infraestructura ni tampoc un moviment ciutadà tan ben estructurat. La plataforma demana que es tradueixi aquesta oposició creixent en el resultat electoral.

Demana també que continuï avançant-se en el debat social i en la difusió de les alternatives, com són el desdoblament de la carretera Blanes-Lloret, l’execució de la Ronda Nord de Lloret, les millores a la carretera Lloret-Vidreres i l’execució de les rondes de Blanes.

Perquè no es continuï fomentant un model territorial obsolet i irrespectuós amb el territori. Perquè no es pugui continuar actuant al marge de l’opinió de la ciutadania ni sense consens social. Perquè no es treballi per afavorir els interessos corporatius d’empreses com Abertis, sinó per resoldre els problemes de mobilitat reals que pateixen cada dia els habitants de Blanes i de Lloret. Perquè deixi de menysprear-se el paisatge i el patrimoni i es valori tal com li pertoca. Per tot això, demanem un VOT CONSEQÜENT AMB EL TERRITORI.