La candidatura jove d’ICV-EUiA-Pirates denúncia la mala gestió dels governs de PSC i CiU en quant a Joventut

Aquest matí el candidat per ICV-EUiA-Pirates Joan Salmerón conjuntament amb Anna Rovira (coordinadora nacional de Joves d’Esquerra Verda) i Eloi Espósito (coordinador nacional d’Alternativa Jove i candidat número 16 de Blanes) han denunciat la situació d’exclusió que pateix el jovent blanenc.

Salmerón ha destacat el cinisme de CiU al relacionar el problema d’oci nocturn dels Pins amb la supressió de Barrakes: «Barrakes era l’espai on participaven totes les entitats juvenils de la vila i on podien autofinançar-se tot l’any gràcies als diners que es recaptaven amb els concerts, afavorint així el teixit associatiu de la gent jove».

Eloi Espósito ha volgut senyalar especialment el trasllat del Portal Jove a Morralla dificultant l’accés dels usuaris al mateix, ja que ni tant sols hi ha un timbre per poder trucar.  Ha denunciat també les retallades que ha fet el PSC dins l’administració durant la darrera legislatura, «s’ha

ICV-EUiA-Pirates

ICV-EUiA-Pirates

acomiadat a gran part dels dinamitzadors i tècnics que s’ocupaven de l’àrea de joventut, dificultant així la possibilitat de que els i les joves puguin anar a informar-se sobre temes com l’habitatge, educació, la seva primera feina, sexualitat, etc.». Finalment ha destacat que «a Blanes presentem la candidatura més jove, perquè  apostem per la joventut, que no nomes som futur, també present».

Finalment, Anna Rovira ha denunciat la mala situació a la que s’enfronten els i les joves en els pobles i les ciutats de Catalunya, segons Rovira: «La gent jove no només s’enfronta a l’atur sinó que també s’enfronta a la precarietat. Una precarietat que ens impossibilita desenvolupar el nostre projecte de vida, la taxa d’emancipació està al nivell de fa 10 anys i molt lluny de la mitjana europea».

Sobre el paper dels ajuntaments Anna Rovira ha exposat que són l’administració més propera a la ciutadania, han de ser espais de resistència a les polítiques neoliberals, han de ser garants dels drets socials i fer oposició a les retallades imposades per la Troika.

Rovira ha acabat afirmant que «els i les joves no només som el futur d’aquesta societat, també som el present i volem participar en la presa de decisions en els nostres pobles i ciutats, ja que, com diu la campanya de JEV i AJ, els pobles i ciutats són la nostra lluita».

JFG

JFG

El divendres 15 de maig,  a les 21 h, tindrà lloc una Festa Jove, organitzada per Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove, a la discoteca CYAN de Blanes. Serà presentada per Facu Díaz, director de la Tuerka News i candidat núm 20 i Júlia Cordovilla, candidata núm 15. El mateix dia es publicarà també un nou vídeo de campanya amb els punts destacats de joventut.