Tossa de Mar aprova un pressupost de 10 milions d’euros

L’Ajuntament de Tossa de Mar aprovarà aquesta nit en sessió plenària el pressupost del consistori, que suma 10.072.142,59 euros. Aquest pressupost ve marcat per la mala situació econòmica que pateix l’Ajuntament. Per aquest motiu, lamentablement, no hi podrà haver inversions directes en aquest exercici. A més, just abans del pressupost, s’aprovarà un nou Pla de Sanejament –el tercer en cinc anys- que tindrà l’objectiu de millorar la situació econòmica del consistori.

 

Aquest nou Pla de Sanejament estipula que, entre d’altres coses, cal concertar dues operacions de crèdit que sumen prop de 3 milions d’euros (concretament, 2.870.079 euros), a tornar en tres anys. D’altra banda, el nou Pla marca l’austeritat que haurà de seguir l’Ajuntament per anar recuperant, de mica en mica, la normalitat econòmica.

I és que el nou equip de govern de Tossa, format per TU i PSC, s’ha trobat l’Ajuntament en un situació econòmica “lamentable”. En línies generals, la regidora d’Hisenda, M.Àngela Pujals, afirma que hi ha més de 4 milions d’euros en factures pendents de pagament (concretament, 4.460.723’95 euros).

D’altra banda, Pujals explica que el desequilibri previst entre ingresos i despeses d’aquest any serà de més d’un milió d’euros (concretament, 1.142.566’71 euros). Aquesta xifra s’agreuja si s’acumula el desequilibri que hi va haver l’any 2010, ja que augmenta fins als prop de 3 milions d’euros.

La regidora d’Hisenda afegeix que el dèficit d’exercicis anteriors acumulats s’aproparà als 2 milions d’euros (concretament, 1.772.751 euros), i ha posat d’exemple de la mala gestió de l’anterior govern que, l’any passat, es va preveure reduir les despeses en serveis (capítol 2) un 20%, però, en canvi, no es va negociar amb les empreses afectades i aquestes van continuar facturant els preus contractats.

M. Àngela Pujals recorda que l’anterior equip de govern de CiU no va complir amb els anteriors Plans de Sanejament imposats des de la Generalitat i tampoc amb les recomenacions que feia, des de l’any 2009, el Departament d’Intervenció de l’Ajuntament per augmentar els ingresssos. Pujals es pregunta quines solucions tenia CiU, ja que «ni tan sols s’han presentat a les reunions informatives programades per preparar el ple on tractarem l’aprovació dels pressupostos».

Cal recordar que l’anterior equip de govern de CiU havia deixat els pressupostos prorrogats. La regidora d’Hisenda afirma que «vista la situació econòmica municipal, cal aprovar un nou Pla de Sanejament, que serà el tercer per Tossa en cinc anys. Després podrem aprovar el pressupost. Aquestes mesures s’haurien d’haver pres ja l’any 2009, tal i com recomenava el Departament d’Intervenció».