La CUP de Blanes presenta la seva llista per a les eleccions municipals

Jaume Pujadas

Jaume Pujadas

La CUP de Blanes ha fet pública la totalitat de la seva llista electoral, formada tant per militants de la CUP com per simpatitzants de la formació. Com ja havien anunciat fa unes setmanes, qui encapçalarà la llista serà en Jaume Pujadas, seguit per la Clara Castrillo, en Frederic Tort, en Joan Rota, la Laia Buixeda i la Cristina Fernández.

Precisament, Joan Rota és qui va encapçalar a llista el 2011, quan la formació va quedar a les portes de l’Ajuntament per escassos vots.

La CUP té previst fer públic el seu programa electoral en les properes setmanes, però ha avançat alguns dels eixos principals del seu projecte, com ara el foment de la participació ciutadana, amb un pressupost participatiu, la celebració de consultes populars i audiències públiques per aquest i altres temes d’interès general per a la població, així

Clara Castrillo

Clara Castrillo

com també en la municipalització de serveis,  la defensa  dels drets socials i la polítiques d’igualtat o l’oposició als desnonaments i el lloguer forçós dels pisos buits. A més a més, la CUP ha anunciat el seu compromís amb la lluita contra l’ampliació de la C-32 i amb el procés d’independència i la construcció dels Països Catalans.

En cas d’entrar a l’Ajuntament, la formació independentista ha anunciat la seva voluntat de destinar part dels ingressos que obtindrien com a grup municipal a iniciatives locals, de la mateixa manera que va fer la CUP nacional amb la campanya “diners al carrer”. El mateix codi ètic de la formació limita també els sous i els mandats dels càrrecs electes.

Els membres de la llista de CUP de Blanes

Membres de la llista de CUP de Blanes

L’alcaldable de la CUP de Blanes, Jaume Pujadas, va nèixer el 1981. És llicenciat en comunicació audiovisual. Ha realitzat diversos documentals, entre ells, Roberto Belano: patinant sobre la pista de gel (2003), sobre l’escriptor Roberto Bolaño, i Davant del mar (2009), sobre la història de la Casa del Poble de Blanes i la cooperativa La Blandense. A banda de seguir realitzant els seus propis projectes audiovisuals, es dedica a la realització de vídeos promocionals i a la docència de l’audovisual. Militant de la CUP des del 2012, és fedatari de la ILP d’Educació i membre de la plataforma “No a la C-32”.

La llista completa de la CUP de Blanes per a les eleccions municipals del proper 24 de maig és:

1.- Jaume Pujadas Codony
2.- Clara Castrillo Vaquer
3.- Frederic Tort Escalé
4.- Joan Rota Hübenthal
5.- Laia Buixeda Sagrera
6.- Cristina Fernández Recasens
7.- Alba Isern Ros
8.- Jordi Lloveras Torrent
9.- Carlos Estringana Garcia
10.- Roger Espanyol Poblet
11.- Jordi Borràs Martín
12.- Sònia Isern Ros
13.- Valentín Hinarejos Agudo
14.- Narcís Balmanya Masferrer
15.- Alba Pagerols Teixidó
16.- Marcos Caurel Robert
17.- Francesc Rufs Calderon
18.- Maria Casoliva Zaldo
19.- Victoria Esteller Higueras
20.- Anastasio Pulido Chozas
21.- Núria Llorens Sureda