Convocada una mobilització unitària a Blanes per l’1 de Maig

1maig_blanesEl proper divendres 1 de Maig s’ha convocat una mobilització unitària a les 18 hores davant de l’Ajuntament de Blanes, sota el lema «Per un maig obrer i anticapitalista, Juntem-nos!».

Qui convoca aquest acte reivindicatiu és l’anomenada Comissió Maig Obrer, una plataforma que ha estat creada els darrers mesos i que inclou a diverses entitats, tant sindicals com polítiques, partits i ciutadans a títol individual de poblacions de l’alt Maresme i la Selva. Aquesta Comissió ha estat també la que ha organitzat unes jornades formatives que s’han anat duent a terme durant tot el mes, anomenades Maig Obrer i Anticapitalista.

Segons un comunicat difós a les xarxes socials per la organització encarregada d’aquesta manifestació unitària, la intenció del col·lectiu és la d’«aplegar totes les forces militants de l’anticapitalisme combatiu de les poblacions de l’Alt Maresme i La Selva per tal d’establir vincles en allò que considerem mínims comuns, com la defensa dels interessos i dels drets de la classe treballadora, i encaminar la construcció d’un bloc unitari per fer front a l’enemic de tot el proletariat: el sistema Capitalista». De fet, precisament amb aquest objectiu, la plataforma ha redactat un manifest per a l’1 de maig que clou amb l’afirmació: «Juntem-nos! Perquè la nostra unitat serà la tomba del Capitalisme».

A més a més, la comissió unitària Maig Obrer, prosseguirà amb les activitats formatives i reivindicatives del cicle Maig Obrer i Anticapitalista, com ara la Taula Rodona «Alliberament nacional, anarquisme i lluita de classes», que comptarà amb representants d’organitzacions de tot el territori, el dissabte 2 de maig a les 18 hores, a l’Ateneu Popular de Blanes Sa Fera Ferotge (c/ Mas Enlaire, 3).

La cloenda del cicle se celebrarà el dia 9 de maig al mateix Ateneu amb una jornada festiva amb actuacions musicals, sopar popular i muixerangues per retre un petit homenatge al artista alcoià Ovidi Montllor, a qui consideren un dels màxims referents del proletariat català.