El ple declara Lloret de Mar ciutat ‘Gay Friendly’

Foto: Xavier Pou

Foto: Xavier Pou

Ahir dilluns dia 20 d’abril, el plenari de Lloret va aprovar la moció consensuada i presentada per en Jordi Orobitg, regidor d’ ERC i el regidor no adscrit Òscar Portela per tal que Lloret fos declarada Ciutat Gay Friendly.

Una moció que va prosperar gràcies als vots favorables de tots els partits amb l’excepció de l’abstenció del PP.

Ja l’any 2009, ERC havia portat a Ple una moció en aquest sentit, moció que no va prosperar en aquell moment pels vots contraris de CiU i PP.

Des d’ERC entenem que Lloret és una ciutat oberta al món, on al llarg de l’any conviuen centenars de milers de persones amb orígens, llengües, cultures i maneres de ser i estimar diferents i és en aquest sentit que volem que, tant el col.lectiu LGTB local com el forà, trobin en la nostra població un lloc a on ser respectats i amb garanties que la seva opció afectiva serà viscuda sense cap tipus de discriminació.

Aquest compromís del poble de Lloret no ha de girar només al voltant dels suposats redits econòmics que poden derivar-se de la “marca turística” Gayfriendly sinó també en la integració i la no discriminació de les persones homosexuals, transsexuals, bisexuals com a punt bàsic i fonamental per a la cohesió de la nostra societat. La moció aprovada contempla l’aplicació d’una sèrie de mesures en aquest sentit.

Segons informa Nova Ràdio Lloret, Jordi Orobitg va exposar què suposarà la moció: «Primer, manifestar el suport i adhesió a la commemoració que entitats i institucions del nostre país celebren el 28 de juny com a dia de l’alliberament o de l’orgull LGTB».

«Segon, emplaçar en tal data i les 24 hores del dia, en un lloc visible i preferent de la façana de l’ajuntament de Lloret de Mar, el panó amb els colors de l’arc de Sant Martí com a gest en reconeixement del col·lectiu LGTB. I tercer, expressar el reconeixement del dret que tenen totes les persones a viure en igualtat de drets i a la diversitat efectiva i el compromís de seguir treballant en la normalització i aplicació de polítiques actives del col·lectiu en tots els àmbits de competència municipal; quart, declarar la vila de Lloret de Mar ciutat Gay Friendly, afegint i promocionant la marca de turisme LGTB juntament amb les marques ja existents al nostre municipi que ens singularitzen en molts aspectes».