Independents de la Selva presentarà candidatures a 10 municipis de la comarca

independentsEl Partit independents de la Selva ha aconseguit un dels objectius que es va marcar en la presentació que varen fer a finals del mes de febrer. En poc temps han aconseguit multiplicar per dos la seva presència al territori.

Els cinc municipis inicials eren Tossa de Mar amb Gisela Saladich; com a cap de llista, Arbúcies, Pere Garriga; Breda, Jaume Anglada; Caldes de Malavella, Joan Colomer; i Santa Coloma de Farners, Rafel Reixach.

Darrerament s’hi han inscrit Vilobí d’Onyar amb Cristina Mundet, Maçanet de la Selva amb Josep Maria Ciurana, Sils amb Martí Noguer, Sant Hilari Sacalm amb Joan Ramon Veciana i Jordi Gironés per Riudarenes.

Des de la direcció dels independents s’ha mostrat la satisfacció per la implantació que ha tingut el partit a la comarca. En aquest aspecte, manifesten que amb el gruix de pobles que s’han unit a la iniciativa és garanteix una presència important dels grups independents al consell Comarcal. «El nostre objectiu és, i continuarà sent que tots els pobles puguin fer sentir la seva veu amb igualtat de condicions en les decisions que es prenen des de l’ens comarcal, perquè ens afecten a tots» afirma Pere Garriga, president dels independents de la selva.

Descripció d’independents de la Selva

La formació independent es va presentar al Col·legi de Periodistes de Girona amb la ferma voluntat d’aconseguir representació al Consell de la Selva, organisme on es prenen moltes decisions que afecten directament a la governança dels municipis de la comarca.

En els seus eixos de programa com a partit independent varen fer pública la voluntat de crear sinergies i dinamitzar els mercats que se celebren als diferents municipis, com a eix per la dinamització dels productes de proximitat. En aquest aspecte des de la direcció del partit apunten que molts dels municipis exceptuant els de la costa es viu molt dels esdeveniments setmanals que s’hi fan habitualment. Es per aquest motiu que aposten buscar sinergies o maneres d’aconseguir una promoció conjunta dels que es fan als diferents municipis de la Selva.

En un altre ordre de qüestions, es mostren partidaris en crear un mitjà de comunicació comarcal a ràdio i televisió a traves de les emissores que funcionen a molts municipis de la comarca així com un butlletí d’informació mensual. En aquest aspecte han indicat que les informacions seran de caire social i cultural defugint sempre de la informació política.

També proposen complementar els serveis al turisme. Consideren que cal una important promoció perquè els visitants de municipis de la costa coneguin els encants de l’interior com ara tota la riquesa en senderisme o en turisme de balneari, la cultura, la gastronomia i la natura principalment, elements en què la comarca és molt rica. En aquest aspecte han apuntat que alguns municipis de la costa ja participen en programes d’aquest tipus però en aquest cas se li vol donar un impuls definitiu.