Jesús Elías encapçala la llista electoral de la CUP de Lloret

Els primers candidats de la llista de CUP de Lloret

Els primers candidats de la llista de CUP de Lloret

El  darrer 30 de març, reunits en assemblea, un grups de lloretencs i lloretenques van prendre la decisió de presentar-se les properes eleccions municipals sota les sigles de la CUP. Volen treballar des de l’Ajuntament per revertir la manca de diàleg del govern local i repensar el model turístic.

Ja han proposat la llista electoral i durant les properes setmanes enllestiran el programa amb el qual concorreran als comicis del 24 de maig. La llista de la CUP a Lloret estarà encapçalada per l’informàtic Jesús Elías, seguit de l’Andreu Espinosa (graduat en criminologia), la Laia Barberà (infermera), en Jou Ramírez (ninotaire) i la Concepció Pell (comerciant).

Elías ha explicat que el grup està format per «lloretencs farts de que, després d’anys de governs municipals  amb majories àmplies i manca de diàleg amb les persones, ens hagin portat a patir un model turístic caduc, uns projectes urbanístics i d’infraestructures sobredimensionats i molt cars de mantenir, així com privatitzacions dels serveis públics». Elías lamenta el «reguitzell de retrets, acusacions i investigacions que han deixat la imatge de l’Administració local lloretenca en molt mal lloc davant l’opinió pública».

És per aquesta raó que, amb aquest pas endavant, pretenen aconseguir una política dirigida a les persones mitjançant la «participació dia a dia i no només anant a votar cada quatre anys». Aspiren a dur a terme una política dirigida al poble, «amb el treball i el consens de tothom per construir una ciutat habitable, un Lloret on viure, treballar i gaudir».

Entres les propostes polítiques que han anat treballant, destaquen la necessitat de fer més transparent la informació i la gestió pública de l’Ajuntament, la reducció dels sous dels regidors i dels grups municipals, el foment del teixit associatiu com a un dels motors de la vida social de Lloret, el disseny d’un nou model econòmic que impulsi tots els sectors i la vinculació del municipi amb el procés independentista i la construcció dels Països Catalans.

Properament, el grup presentarà la llista de candidats de la candidatura de la CUP de Lloret.