Independents per la Selva proposa dinamitzar el comerç local i complementar l’oferta turística

independentsIndependents per la Selva, format en aquests moments per llistes independents dels municipis de Tossa de mar, Breda, Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella, Arbúcies, Vilobí d’Onyar, Maçanet i Sils ha fet públiques algunes de les propostes que volen posar en marxa a la comarca.

Entre les primeres, aposten per crear sinèrgies i dinamitzar els mercats que es celebren als diferents municipis.

En aquest aspecte, des de la direcció de la formació política apunten que molts dels municipis -exceptuant els de la costa i a l’estiu- viuen molt dels mercats setmanals i de les fires i certàmens que s’hi munten habitualment. És per aquest motiu que aposten per trobar sinèrgies per aconseguir una promoció conjunta de les activitats que es fan als diferents municipis de la comarca de la Selva.

També cal protegir i ajudar al sector de comerç de proximitat, molt ric a la zona i que està caient a causa de la implantació de les grans superfícies. “Cal posar en valor i promocionar el petit botiguer, el que ens ofereix productes propis o d’elaboració artesana, la botiga de tota la vida” asseguren.

En un altre ordre de qüestions, es mostren partidaris de crear un mitjà de comunicació comarcal de ràdio i televisió a través de les emissores que ja funcionen a molts municipis de la comarca, així com un butlletí d’informació mensual. Més concretament, han indicat que les informacions han de ser per donar a conèixer la comarca i el que es fa a cada municipi, defugint de la informació política i de partits polítics.

Una altre proposta passa per complementar els serveis al turisme. Així, consideren que cal una important promoció per donar a conèixer els encants de tota la comarca, tant de la costa com de l’interior. La Selva conta amb tres realitats, la muntanya, el pla i la costa i cal dotar de contingut principalment tota la riquesa en senderisme o en el turisme de balneari, gastronomia, natura, cultural i turisme esportiu de tota mena. Algunes poblacions, especialment del litoral, ja participen en programes d’aquest tipus, però en aquest cas s’aposta per donar-li un impuls definitiu i que se’n beneficiï tota la comarca.

També es vol estudiar la possibilitat que tots els municipis de la comarca estiguin units entre ells per transport públic. Existeix una xarxa d’autobusos i de trens per anar a Barcelona o a Girona, però és impossible anar d’un costat a l’altre de la comarca en un temps raonable sense fer servir el transport particular.

Independents per la Selva es va presentar a mitjans del passat mes de febrer i segueix sumant municipis de llistes independents que s’afegiran a les sigles de la formació política. Aquest període finalitzarà durant les primeres setmanes d’abril, quan acabarà el termini per poder presentar tota la documentació dels grups que formen part d’Independents per la Selva.