Arrenca el Torneig Internacional de Futbol Base, que es disputa en 20 poblacions de les comarques gironines

MICDes d’ahir i fins el 5 d’abril les comarques gironines acullen el Torneig Internacional de Futbol base, un mundialet de futbol que arriba enguany a la seva 15 edició.

Més de 200 equips procedents d’arreu del món participaran en una edició que amplia el nombre de participants respecte el torneig de 2014. A part, es manté l’aposta amb el MIC Integra, competició dirigida a equips amb discapacitat i que té el futbolista del Barça Gerard Piqué com a padrí.

El torneig es disputarà a les mateixes 20 seus (24 terrenys de joc) de les últimes edicions: Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Cassà de la Selva, Platja d’Aro, Sils, Mont-ras, Santa Cristina d’Aro, Begur, Torroella de Montgrí-L’Estartit, L’Escala, Llagostera, Calonge, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell i Vidreres. Pel que fa l’allotjament dels participants, Lloret de Mar es manté com a seu principal.

El MIC arriba al seu 15è aniversari mantenint el nivell pel que fa als equips participants. FC Barcelona, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, RCD Espanyol, Manchester United, Tottenham, Ajax d’Amsterdam, Inter de Milà i Porto són alguns dels clubs que no faltaran a la cita del MIC. Per primera vegada, hi haurà representants de països com Indonèsia, República Dominicana i Guinea Conakry.

Al llarg de les últimes 14 edicions, pel MIC hi ha passat jugadors que actualment centren el panorama futbolístic internacional. És el cas de Leo Messi, Neymar, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Marc Bartra, Sergi Roberto i Jordi Alba (FC Barcelona), de Marcelo Vieira i Lucas Silva (Reial Madrid CF), de Cesc Fàbregas (Chelsea FC), de Lucas Leiva i Coutinho (Liverpool FC), de Juan Mata (Manchester United), de Víctor Álvarez (RCD Espanyol) i de Lucas Moura (Paris Saint Germain).

Tota la informació al voltant del torneig (resultats, alineacions i altres estadístiques) es podrà consultar a través de l’aplicació MIClive, que ofereix la possibilitat de viure en temps real la competició des de qualsevol lloc del món. L’aplicació, impulsada per “la Caixa”, va estrenar-se amb èxit l’any passat i estarà disponible per a IOS i Android i també a la pàgina web.

En l’àmbit de la comunicació, el MIC ha convocat aquest any la quarta edició del Premi de Periodisme Esportiu Dani Montesinos, dirigit a estudiants de periodisme i de postgrau de periodisme esportiu. A més a Lloret de Mar demà es podrà viure en directe el programa “Primer Toc” de RAC1 que es desplaçarà fins a l’auditori Evenia per a explicar de primer mà com es desenvolupen aquests primers dies de torneig. L’acte és gratuït i està obert al públic.