Blanes estrena un nou espai urbà arran de mar

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ahir dimarts ha estat el primer dia que s’ha pogut accedir a la nova plaça que a partir d’ara podran gaudir blanenc i visitants, després que el passat dilluns es van acabar de retirar les tanques que impedien el seu pas i es van fer els darrers arranjaments.

Es tracta del nou espai urbà arran de mar situat al costat de l’antic pavelló d’esports, un indret que durant molts anys es va utilitzar com a dipòsit de vehicles municipal.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Els darrers anys la zona d’havia mantingut sense cap tractament ni urbanització i estava encerclada per una paret d’obra que va ser per on precisament van iniciar-se els treballs el passat mes de setembre. La nova plaça ocupa una superfície aproximada de 2.300 m2, i les obres d’arranjament han significat un cost de 352.783 euros, cofinançats amb el Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, així com amb una aportació de l’Ajuntament.

A banda de la nova plaça també s’han arranjat dos altres àmbits adjacents per aconseguir que en conjunt harmonitzin estètica i visualment: a la zona d’accés al pavelló, a tocar de l’Avinguda Catalunya; i a l’espai que hi ha a la vorera oposada, entre l’Avinguda Catalunya i la pujada del Carrer Maresme. Després que durant els darrers mesos del 2014 es van fer les obres més voluminoses, enguany s’han plantat els arbres i s’ha instal·lat l’enllumenat.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Les darreres tasques han consistit en els treballs de pavimentació amb asfaltat vermell, el sanejament i pintat de les façanes de l’antic pavelló d’esports; i la instal·lació del mobiliari urbà. L’objectiu que es volia aconseguir al posar en marxa aquest projecte era ordenar i revaloritzar tot aquest entorn que gira al voltant de la Plaça dels Països Catalans, així com millorar el seu aspecte extern.

La principal raó és que la zona on s’ha treballat està situada en un indret privilegiat, no tan sols perquè està a primera línia de mar, sinó perquè és a la confluència entre l’accés a la zona turística i el centre de la vila. De fet, està al costat d’una de les principals vies d’accés a Blanes, ja que des d’aquí es pot enllaçar fàcilment tant amb la Carretera d’Accés a la Costa Brava com amb la Carretera de Blanes a Tordera, així com amb la Carretera de Blanes a Malgrat de Mar.