Dotze joves de la comarca de la Selva assoleixen l’acreditació d’auxiliars de magatzem i comerç

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, va entregar ahir a la Sala Fontbernat d’Anglès els diplomes a 12 joves que acrediten que han rebut formació d’auxiliar de magatzem i comerç, en el marc del projecte Fórmula Jove.

Aquest programa, impulsat per Benestar Social i Família, està dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que en molts casos no van acabar l’ESO i que no han trobat feina. L’objectiu de Fórmula Jove és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i d’altres que són a l’atur des de fa temps.

En el cas del projecte dut a terme a la zona del Ter – Brugent, s’han centrat en els petits comerços locals i en les empreses agroalimentàries o de logística, ja que són sectors que actualment ofereixen ocupació a la comarca. Les prop de 4.000 persones aturades d’entre 16 i 34 anys que hi ha a la Selva (un 27% de l’atur registrat a la comarca) tenen dificultats d’inserció laboral afegides quan disposen d’escassa o nul•la experiència o formació professional, com és el cas dels joves als quals es dirigeix el Fórmula Jove.

Els 12 joves –vuit nois i quatre noies- participants al programa, que van ser seleccionats entre les persones inscrites a l’Oficina Jove de la Selva i a d’altres serveis d’orientació sociolaboral, van cursar un total de 255 hores de teoria i pràctica durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.

La formació teòrica –de 180 hores- va anar a càrrec de la Fundació Oscobe, es va dur a terme a l’Espai FEVE d’Anglès i va incloure visites a empreses com ara Can Trias, Edicions 62 i Can Pujades. Així mateix, amb el curs teòric, els joves van obtenir la certificació homologada d’higiene i seguretat alimentària i la certificació per manejar porta palets i carretons de mà.

La part final del curs, de 75 hores, va incloure pràctiques a les empreses Antex, Electer SL, Impremta Pagès SL, Supermercat Charter, Ferreteria Castañer SL i a l’ajuntament, a Anglès; Protocol SL, a Bonmatí; Animals Brunyola, a la Cellera de Ter; Maxi Dia, a Santa Coloma de Farners i a l’ajuntament d’Amer.

D’aquesta manera, el projecte Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Toni Reig durant l’entrega de diplomes, «la iniciativa vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col•lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral».

Així mateix, el director general ha agraït la col•laboració del Consell Comarcal de la Selva, dels ajuntaments implicats i de les empreses que han participat al programa. A més de Reig, a l’acte hi ha participat l’alcalde d’Anglès, Pere Espinet; el conseller de Joventut, Emili Oller; la tècnica de Joventut, Anna Rocasalva i el coordinador de l’Oficina Jove de la Selva, Xavi Amat.