Breda tindrà estudis de secundària a partir del proper mes de setembre

Ajuntament de Breda

Ajuntament de Breda

«Després d’anys de reivindicació, treball, lluita i perseverança podem dir ben contents que al final s’ha aconseguit». Així resumia l’alcalde de Breda, Jordi Iglésias, el seu sentir després de que ja fos oficial que la població estrenarà estudis de secundària el curs 2015 – 2016.

De fet, a partir d’aquest proper mes de setembre es posaran en marxa els estudis d’Educació Secundària Obligatòria, amb 2 grups de 1r d’ESO, a la població.

El centre serà una seu de l’INS Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, que s’anirà convertint, també, en referent de postobligatòria (batxillerats i cicles formatius) de tota la zona. D’aquesta manera, l’alumnat que ara està cursant 6è de Primària podrà continuar els seus estudis de Secundària sense desplaçar-se fora del poble.

Uns anys de lluita i esforços que, com ha remarcat la regidora d’Ensenyament Teresa Martorell, cal fer extensius «no només a l’ajuntament, sinó també a la col·laboració de l’AMPA i de la direcció de l’escola amb la complicitat. Hem tingut la seva reivindicació i col·laboració en tot el procés, i segurament aquesta és una de les claus de l’èxit».

Planificació escolar complerta

El primer curs, la seu provisional del centre serà l’Espai Jove de Breda que l’Ajuntament ha posat a disposició del Departament d’Ensenyament a fi de poder fer realitat aquesta esperada demanda per al curs vinent. En aquest sentit, l’alcalde Jordi Iglésias ha explicat que «cal remarcar que l’ajuntament ha col·labora’t, i molt, en l’aportació dels espais per tal de guanyar l’avançament de l’ESO a Breda».

Els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona i l’Ajuntament de Breda han anat mantenint contactes sovintejats des de l’any 2011 a fi d’anar valorant les diverses possibilitats per fer realitat aquests estudis a la població i, finalment, trobar l’encaix que ho fes possible. La regidora d’Ensenyament, Teresa Martorell, s’ha felicitat també, perquè «creiem que pot portar a considerar una bona planificació dels equipaments de l’escola. S’optimitzaran tots i se’n traurà el màxim rendiment».