El 50% de la població de Santa Coloma de Farners és soci de la Biblioteca Joan Vinyoli

Ajuntment de Santa Coloma de Farners

Ajuntment de Santa Coloma de Farners

La Biblioteca Joan Vinyoli és l’equipament cultural de referència entre els veïns i veïnes de la població. La seva situació, al bell mig de la ciutat, i la seva continuada i diversa oferta fa que els resultats, any rere any, siguin positius.

El 2014 es va tancar amb 6.334 carnets de soci de la biblioteca, la qual cosa es tradueix en que el 50% de la població colomenca té el carnet.

Entre els objectius de la biblioteca hi ha dinamitzar i fomentar la lectura, la creativitat, la imaginació i l’hàbit lector.

Durant el 2014 es van fer un total de 25.652 préstecs, la qual cosa representa una mitjana de 2.137 préstecs al mensuals. El juliol va ser el mes que es van fer més préstecs. Els usuaris adults són els que realitzen més préstecs, seguits del públic infantil i les entitats. El 2014 van augmentar els préstecs en relació a l’any anterior i també els préstecs destinats al públic infantil i juvenil (dels 3 als 17 anys). Això respon a la política de difusió del fons i de promoció lectora que manté la Biblioteca.

Les activitats que es programen a la biblioteca estan pensades per fomentar el gust per la lectura i per recolzar la formació individual de la població. El total d’activitats que es van fer durant l’any passat va ser de 89 amb 2.266 participants. Pel que fa a les activitats realitzades a la sala d’actes van ser 106, amb un total de 6.774 participants.

Entre les novetats que es van dur a terme el 2014 hi va haver el primer concurs de punts de llibre, els grups de conversa en anglès, els cafès filosòfics, contes en anglès, un taller de cosmètica natural o la celebració de l’Any Vinyoli, entre d’altres. Moltes de les activitats que es faran aquest 2015 giraran l’entorn de la celebració de l’Any de les biblioteques.

La despesa que va representar la biblioteca per a l’Ajuntament durant l’any passat va ser de 222.795 euros, la qual cosa significa que el cost per habitant és de 17,68 euros.