La CUP de Blanes presenta una bateria de propostes per afavorir les economies més dèbils i el cooperativisme

Representants de CUP Blanes, a l'entrada de l'Ajuntament amb l'escrit d'al·legacions

Representants de CUP Blanes, a l’entrada de l’Ajuntament amb l’escrit d’al·legacions

Aquesta setmana la CUP de Blanes ha presentat una sèrie d’al·legacions a l’ordenança municipal per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públic, aprovada inicialment  durant el ple de l’Ajuntament de desembre de l’any passat.

Aquesta ordenança pretén, en línies generals, afavorir les activitats econòmiques a la vila i la rehabilitació o adequació dels immobles amb deficiències.

Amb tot, la CUP considera que aquesta normativa se centra excessivament en les activitats hoteleres, especialment per a aquells establiments de tres o més estrelles, i relega a un segon pla el petit comerç i les comunitats de veïns.

Les al·legacions presentades per la CUP pretenen fomentar projectes relacionats amb la utilització de les cooperatives i altres formes organitzatives d’economia social, a més a més d’incloure un barem d’otorgació dels ajuts basat en la tarificació social.

Segons el portaveu de la CUP de Blanes, Jaume Pujadas, «cal qüestionar-nos seriosament el model econòmic basat en grans superfícies o en grans hotels, que en general fomenta llocs de treball temporals i precaris, mentre que el foment del petit comerç i l’impuls del cooperativisme ens poden conduir a una economia més igualitària i sostenible».