Presentan a Lloret els actes de Carnaval de les poblacions de la Selva marítima

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

La sala de plens de l’Ajuntament de Lloret de Mar ha acollit avui la presentació d’una nova edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, que tindrà lloc aBlanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar del 13 al 28 de febrer.

El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012 per promocionar conjuntament el Carnaval de les tres poblacions i coordinar un dels seus atractius més destacats, la Rua de Carnaval, amb l’objectiu que, tant els habitants de les tres poblacions i rodalies com els participants de les carrosses i comparses, en poguessin gaudir sense problemes de solapament de dies i horaris.

Pel que fa les dades de participació de comparses i carrosses als tres municipis, la regidora Ester Olivé ha explicat que a Lloret participen un total de 21 carrosses i comparses que sumen més de 1.660 participants; Lara Torres, regidora de Blanes, ha destacat el caràcter familiar de la jornada de dissabte i la participació de 20 carrosses i comparses amb més de 1.500 participants; i el regidor de Tossa, Ignasi Sallés, l’augment de participació de carrosses i comparses que ja es situa en 18 aquest any.

Els alcaldes, per la seva banda, han coincidit en destacar que aquesta iniciativa ha estat molt positiva pels tres municipis. A Lloret de Mar, la rua es farà el dissabte 14 de febrer a les quatre de la tarda i el diumenge 15 de febrer a les dotze del migdia; Blanes la farà el diumenge 15 de febrer a les cinc de la tarda; i Tossa de Mar el dissabte 28 de febrer a les cinc de la tarda. La previsió és que unes 100.000 persones s’apropin per viure aquestes rues.

Joaep Marigó, romà Codina i Gisela Saladich / Ajuntament de Blanes

Joaep Marigó, Romà Codina i Gisela Saladich / Ajuntament de Blanes

Pel que fa a la promoció, es mantenen els més de 35.000 programes que es repartiran entre els tres municipis, i la campanya a la televisió, a TV3. Aquests programes s’han fet arribar als ciutadans i ciutadanes de les tres poblacions i també es repartiran als municipis situats al nord del Maresme i a la Selva interior, un públic potencial per aquest esdeveniment.

Carrossa solidària

Una de les novetats de la Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud és la participació d’una carrossa solidària a favor de la lluita contra l’AME (Atròfia Muscular Espinal), que comptarà amb la participació de més de 500 persones. Pel que fa la resta d’activitats, també hi ha novetats.

A Lloret, el divendres 13 de febrer es realitzarà un espectacle d’exhibició d’art capil·lar on els ciutadans podran esdevenir protagonistes d’un xou de perruqueria que combina art i perruqueria i que convertirà el públic en autèntiques “escultures capil·lars”.

A Blanes, en la línia de caràcter marcadament familiar que té l’esdeveniment, la tarda del dissabte 14 de febrer s’ofereix un espectable infantil i un taller de Carnaval per a  famílies amb màscares, complements i maquillatge.

A Tossa, el Sambòdrom

I Tossa de Mar tancarà el Carnaval de la Costa Brava Sud amb la seva ja famosa festa La Ressaca del Carnaval. A banda del concurs de disfresses, també se celebra el Sambòdrom, un concurs de coreografia on totes les comparses demostren les seves habilitats. Tossa manté la seva original combinació de gastronomia i festa de Carnaval, amb la quarta edició de la campanya gastronòmica “El Carnaval i la Cuina del Bacallà a Tossa de Mar”.

Tanmateix, enguany es tornarà a celebrar el Concurs Instagram del Carnaval de la Costa Brava Sud atès el gran èxit de la seva primera edició, on es van penjar més de 600 fotografies amb l’etiqueta #carnavalcostabravasud. Enguany, a més, gràcies a la col·laboració dels professionals del sector serveis, hi haurà més premis que l’any passat.

L’acte ha estat presidit pels alcaldes de Lloret i Blanes, Romà Codina i Josep Marigó; i per l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich. Per la seva banda, les regidores de Festes de Lloret, Ester Olivé i Idoia Saracíbar; Lara Torres, regidora de Blanes; i Ignasi Sallés, regidor de Tossa de Mar, s’han encarregat de presentar les característiques més destacades d’aquest esdeveniment.