El PSC de Lloret de Mar es queda sense representació a l’Ajuntament

Joan Bernat

Joan Bernat

El regidor Joan Bernat i les regidores Anna Pascual i Susana Yerro han abandonat el grup socialista i, al proper plenari ja formaran part del grup dels regidors no adscrits. Ho han fet a petició del primer secretari del PSC a Lloret, Francesc Pastor, que va fer la petició a l’alcalde directament.

De fet, els tres regidors critiquen que l’executiva socialista hagi enviat la carta a l’alcalde sense primer posar-se en contacte amb ells.

Francisco Pastor remarca que no hi ha un motiu concret per haver demanat que marxin, sinó que els tres regidors ja no representen els objectius socialistes. El portaveu, Joan Bernat, coincideix en què no hi ha cap motiu concret sinó que ha estat per raons personals. Sigui com sigui, Joan Bernat, assegura que aquest pas no canviarà res, perquè ells tres seguiran treballant pel bé de Lloret.

L’executiva només va demanar que Joan Bernat i Anna Pascual passessin al grup dels no adscrits, mentre que a Susana Yerro li va deixar les portes obertes perquè fos la portaveu del partit. Ella, però, ha tingut clar en tot moment que seguiria treballant amb el seu equip. Avui mateix, Susana Yerro s’ha donat de baixa com a militant del PSC.

En el cas d’Anna Pascual, l’edil lamenta que li hagin criticat que sigui la delegada d’Avancem a les comarques gironines. Joan Bernat i Susana Yerro també estan vinculats al moviment d’Avancem i tots tres asseguren que seguiran treballant per fomentar una política d’esquerres a Lloret.

De fet, el nom de Joan Bernat sona com a possible membre de la llista d’ERC. Sembla que podria estar negociant amb els republicans per ser el número 2 de Jordi Orobitg. L’alcaldable republicà no ha confirmat res concret, però ha reconegut que tenen moltes converses obertes.

Al proper ple municipal es donarà la circumstància que el grup dels no adscrits serà el més nombrós de tots, amb nou regidors. Això farà que el PP, amb dos representants, sigui el principal grup de l’oposició. Tot plegat comportarà una reubicació dels seients.

Text: Nova Ràdio Lloret

Notícia relacionada: “El PSC pierde los tres concejales del Ayuntamiento de Lloret”, a www.lavanguardia.com