El director de l’SCT signa a Vidreres un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Catalunya

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Vidreres (Selva) juntament amb l’alcalde del municipi, Jordi Camps.

A la signatura també hi ha assistit el delegat del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i la cap del Servei Territorial de Trànsit de Girona, Núria Gómez.

Amb el desplegament del PLSV a Vidreres, amb una població d’uns 7.748 habitants (dades IDESCAT, 2013), es pretenen aplicar mesures concretes per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com reduir, en la mesura del possible, la sinistralitat viària amb víctimes que es registra a la localitat. En aquest sentit, en el període 2010-2013 el nombre d’accidents amb víctimes a Vidreres va fluctuar entre els 4 i els 6 anuals. Així mateix, l’any 2013 aquest municipi va tenir una taxa de 0,8 accidents per 1.000 habitants, un nivell d’accidentalitat per càpita inferior –millor- en relació amb la mitjana de tot Catalunya en zona urbana, 2,1 per aquest mateix any.

Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l’avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016.

Des de l’any 2006, en l’àmbit local, l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Aquest 2014 s’han realitzat una vintena de Plans Locals de Seguretat Viària. Això complementa els que es van elaborar entre el 2006 i el 2013, un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d’altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s’ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.