La Domus Sent Soví d’Hostalric recull el llegat gastronòmic de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

La Domus Sent Soví d’Hostalric va ser l’escenari de la presentació dels vídeos de La cuina tradicional de la Selva el dijous 11 de desembre. Aquesta trobada tenia com a objectiu no perdre el patrimoni gastronòmic popular de la comarca conservar-lo i difondre’l.

El procés ha consistit a localitzar diferents àvies de diferents municipis de la comarca que han cuinat receptes de tota la vida. Aquest procés s’ha gravat a la Domus de manera que s’ha generat un valuós material audiovisual i la recepta corresponent.

A partir d’ara, el següent pas consistirà a penjar aquests vídeos al web de la Domus, de l’Associació de Turisme de la Selva i dels municipis participants que ho desitgin. A més, es continuaran gravant noves receptes de les àvies d’altres pobles, amb l’objectiu que aquest arxiu continuï creixent.

Fins a aquest moment han participat a la iniciativa àvies de Sils, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Maçanet de la Selva i Sant Julià del Llor i Bonmatí, que han elaborat plats com els peus de porc amb cargols, sopa de menta, vedella amb pèsols, llagostins amb vi ranci, llaminera de porc amb pinetells i rovellons, calamars farcits amb mandonguilles, etc.

Al llarg de la jornada En Xicu Anoro va explicar el que s’ha fet durant el 2014 i que hi ha altres municipis interessats a afegir-se a la iniciativa. Jordi Casassayas, coordinador de la Domus, va explicar com continua el projecte el 2015 amb les tasques d’ampliació de l’arxiu. Finalment, Josep Frias, alcalde d’Hostalric, va clausurar l’acte agraint la col•laboració dels participants i lloant la tasca que es fa a la Domus Sent Soví a l’àmbit comarcal i de conservació de les bases de la nostra gastronomia.