Reunió de la Junta Local de Seguretat de Lloret

Policies locals de Lloret de Mar

Policies locals de Lloret de Mar

L’Alcalde de Lloret va presidir ahir la Junta Local de Seguretat de Lloret. La Junta és l’òrgan màxim de coordinació en matèria de seguretat i hi ha participat el director dels Serveis d’Interior, Albert
Ballesta; el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martinez; Enric Martinez, assessor de la subdelegació del Govern i comandaments de Lloret dels diferents cossos policials (Mossos d’Esquadra, Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional).

La Junta Local de Seguretat es reuneix cada any per aquestes dates per fer valoració dels principals indicadors de seguretat i convivència després de l’estiu, època de màxima afluència turística i en la que Lloret de Mar arriba a triplicar el seu nombre d’habitants.

Les dades presentades, a 11 de novembre, mostren un total de 15.764 gestions registrades des de la Sala de Comandament de la Policia Local. L’any 2013 es va tancar amb un total de 17.673 el que fa suposar que aquest any es mantindran unes dades similars a les de l’any passat.

En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martinez «l’ordenança de civisme s’està desenvolupant com un bon marc per garantir la convivència ciutadana a la qual hi hem de sumar altres aspectes com l’increment en els patrullatges de paisà i uniformats dirigits per prevenir l’acció dels delinqüents».

«També, hi ha una major implicació per part dels ciutadans, que cada vegada alerten a la policia quan s’està cometent un fet delictiu, la qual cosa permet actuar amb més celeritat i eficàcia. És aquesta proximitat amb el ciutadà el model prosocial de Policia que hem d’anar consolidant».

Tipologia de les intervencions

– 1.180 actuacions en intervencions vinculades a risc d’exclusió social que inclou indicadors com: prostitució al carrer, venda ambulant, mendicitat.

Vehicle del Mossos d'Esquadra, en un céntric carrec de Lloret

Vehicle del Mossos d’Esquadra, en un céntric carrec de Lloret

– 372 actuacions relacionades amb el risc a la pacífica convivència que inclou indicadors com: baralles, desobediència agents, ostentació, embriaguesa i altres comportaments de risc envers ell mateix i les altres persones.

– 495 vinculades a imatge i neteja com fer necessitats fisiològiques a la via pública, consum d’alcohol via pública, no fer ús papereres, utilitzar punters laser.

– 163 en l’apartat de molèsties i sorolls crits via pública; 53 relacionades amb inspeccions a
locals.,

– 282 intervencions amb animals per temes com abandonament, gossos sense censar, no
recollir les defecacions i lladrucs molestos; 40 relacionats amb usos de la via pública i 62 amb relacionades amb la normativa de platges. Aquest any també s’ha fet un especial seguiment a les infraccions vinculades a la Llei de Turisme, 166 actuacions amb indicadors com incompliments de la normativa habitatges turístics i a la Llei d’Urbanisme, amb 64 actuacions de la normativa d’obres i d’urbanisme.

– 2 tancaments de negocis per venta d’estupefaents i 1 per sorolls.

En l’àmbit d’actuacions vinculades al risc contra la pacífica convivència Jordi Martinez ha remarcat que “hem actuat sobretot des de la prevenció impedint i denunciant qualsevol comportament incívic que pogués desembocar en aldarulls”.

Així els fets penals en els espais públics han anat a la baixa. En aquest aspecte el regidor també ha destacat que “cal continuar treballant per una major i millor coordinació policial per tal d’optimitzar els recursos operatius i, d’aquesta manera, obtenir una millor eficàcia policial”.

Per altre part en l’àmbit de seguretat del trànsit, accidents, en relació a 2013 s’ha produït un descens de prop del 10%. En el total d’accidents el no respectar la distància de seguretat continua essent la principal causa d’accidentabilitat.