Arbúcies celebra aquest cap de setmana la Fira de Tardor i del Bolet

Milers de visitants s’aplegaran dissabte 18 i diumenge 19 a les emblemàtiques contrades del Montseny per gaudir de la fira que s’organitza a Arbúcies al voltant del món del bolet, la caça i la castanya.

La Fira de Tardor i del Bolet d’Arbúcies té ja una llarga tradició i constitueix un punt de trobada ineludible per totes aquelles persones que es mouen en l’entorn boletaire, en el qual s’hi poden trobar més de 1.000 classes diferents de bolets de qualitat contrastada.

Foto: Blanesaldia.com

Foto: Blanesaldia.com

Els més coneguts són els siurenys (ceps), les pinenques i els rovellons, els ous de reig, els carlets, les trompetes de la mort, els rossinyols, entre molt altres. Tots ells es podran veure a l’exposició que hi haurà instal·lada a la plaça de la Vila el dissabte a la tarda i diumenge durant tot el dia.

L’acte central de la fira serà diumenge durant el matí amb la Gran trobada de boletaires del Montseny, el concurs de boletaires i el concorregut tastet de bolets del Montseny, organitzat per la Unió Boletaire Arbucienca. A l’acabar el tast, es farà l’entrega del Bolet d’or, que cada any s’atorga a una entitat o personalitat rellevants relacionats amb la Fira.

Foto: Blanesaldia.com

Foto: Blanesaldia.com

Però els actes de la fira no acaben aquí, ja que durant el dissabte i el diumenge es podran visitar les exposicions del Museu Etnològic del Montseny, el Jardí Dendrològic del Montseny, la Farga del Roquer i l’exposició de bolets del restaurant les Magnòlies.

A banda, els visitants a la fira podran passejar pels carrers cèntrics de la vila, que estaran ocupats per la fira d’artesans, la mostra del treball de les dones artesanes i l’exposició de fauna del Montseny. Un ambient immillorable per viure la flora, la fauna i la gastronomia de la tardor arbucienca.