Primera collita de l’hort comunitari de Lloret de Mar

Hort_lloretL’hort social comunitari de Lloret, situat al barri de Can Sabata, ha donat els seus primers fruits. Els usuaris van recollir la primera collita la segona setmana de setembre. Els primers cistells del projecte s’han pogut omplir de tomàquets, pebrots verds, bledes, fesols, enciams de diferents tipus, carbassons, cogombres i porros.

El projecte es va engegar el passat 14 de juliol amb la finalitat de promoure l’autonomia de les persones, mantenir hàbits d’ocupació i de gestió del temps, activar la xarxa de relacions socials i promoure l’autoorganització dels seus participants. La regidora de Benestar i Família, Idoia Saracíbar, ha valorat de forma molt positiva els dos mesos de funcionament del projecte i ha destacat que “ha tingut una gran acceptació dels veïns”.

Durant aquest període hi estan participant set homes, amb una mitjana d’edat de 50 anys, la majoria d’ells aturats de llarga durada. I la propera setmana s’incorporaran al projecte tres persones més. Són tres dones que després de l’inici del nou curs escolar, es poden sumar a la iniciativa. Saracíbar ha destacat que el perfil dels usuaris de l’hort social comunitari és molt variat i que “els únics requisits per participar-hi són que els usuaris estiguin a l’atur i siguin derivats pels Serveis Socials municipals”.

L’hort, de 350 metres quadrats, està situat al barri de Can Sabata, a la cantonada entre el Camí de l’Àngel i el carrer d’Ausiàs March. L’Ajuntament ha llogat el terreny per un preu simbòlic amb l’objectiu de tirar endavant la iniciativa. La regidora ha destacat que el projecte suposa, d’una banda, la millora de l’entorn urbà ja que es transforma un espai en desús en un espai cultivat, i d’altra banda, millora l’entorn paisatgístic del barri.