Bruixes i bandolers omplen els carrers d’Arbúcies aquest cap de setmana

Foto: Ajuntament d'Arbúcies

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

La Fira Terra de Bruixes i Bandolers és sempre una de les més seguides al nostre poble. Avui i demà Arbúcies s’omple de personatges que trobarem pels carrers i de diverses activitats relacionades amb aquest món esotèric.

Al llarg del dia es podran visitar les diferents parades de la fira al carrer Camprodon i a la plaça de la Vila, on s’hi podran trobar productes del Parc Natural del Montseny i les Guilleries, i es podrà fer la ruta de beuratges a diferents bars d’Arbúcies. També en horaris més concrets es desenvoluparan tallers de pa, cistelleria i de bandolers… per descobrir com feien la pólvora.

Però els trets més diferencials de la Fira Terra de Bruixes i Bandolers d’Arbúcies seran les representacions que es podran veure tant el dissabte com el diumenge. Els dos dies els bandolers d’en Montserrat Poch representaran ‘El pagès que es converteix en Bandoler’. I el dissabte al vespre, a la Plaça, es farà una representació de l’Aquelarre, amb diverses escenificacions de la Fira de Bruixes de Sant Feliu Sasserra. Un acte espectacular.

D’aquesta manera, la fira d’Arbúcies aconsegueix que els visitants s’emportin una clara mostra de la identificació que sempre hi ha hagut entre el nostre poble i les bruixes i els bandolers. Cal recordar, la llegenda clàssica: Arbúcies, 12 dones 13 bruixes. I també el fet que el bandoler més notable de la contrada, en Joan de Serrallonga, es va moure per els boscos del nostre poble i els seus voltats amb molta assiduïtat.

La Fira arbucienca no s’oblida tampoc d’altres aspectes més culturals com el taller d’herbes remeieres, que imparteixen les bruixes modernes Susana Planchart i Montse Albiol, o els tallers de cistelleria i de pa. O també els contes infantils de Clara Ribatallada, l’actuació de l’esbart dansaire Queralt de Berga, i les visites guiades al Jardí Dendrològic del Roquet i al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.