Jornada canina pel civisme a Lloret de Mar

civisme_gosDemà diumenge 27 d’abril l’Ajuntament de Lloret de Mar en col·laboració amb altres entitats i associacions com CAAS (Centre d’Acollida d’Animals de la Selva), Policia Local, Protecció Civil de Lloret, Agents Rurals de la Selva, Associació de veïns del Rieral, Cocogat, Gosnet i el club Gos Esport Catalunya organitzen, de 9 a 13:30 hores, una jornada canina amb tota una sèrie d’activitats programades entorn del civisme.

Entre les propostes s’inclouen un canicròs popular, desfilada de gossos acollits al CAAS, circuit d’obediència i diversió monitoritzat per una educadora canina del municipi. També es farà una gimcana organitzada pel Cos d’Agents Rurals dirigida a la mainada de 8-12 anys, exhibició de les unitats canines de la Policia Local i Protecció Civil de Lloret, un concurs per escollir la mascota més cívica, exposició Associació udol de llop i diferents carpes informatives.

A més enguany s’ha previst un concurs de fotografia a través de les xarxes socials «Instants cívics amb la teva mascota» que està obert a tothom i on, fins el 25 d’abril, es podrà optar a un dels trofeus per la fotografia que millor capti una situació de convivència i respecte de les normes de civisme i tinença responsable d’animals. Les imatges s’han de pujar al Facebook de l’Ajuntament i s’exposaran el dia de la jornada.

Ignasi Riera, regidor de Medi Ambient, ha explicat que «es tracta d’una jornada lúdica i participativa que té com a principal objectiu fomentar la importància de la socialització dels gossos i els seus propietaris, a la vegada que volem posar en relleu la destecable tasca dels gossos i els seus ensinistradors, en àmbits de seguretat, i l’alt índex de gossos pendents d’adopció, un fet que s’ha agreujat amb la crisi econòmica actual».