Darrera fase de les obres del nou Arxiu Comarcal de Santa Coloma de Farners

Foto: La Selva Comunica

Foto: La Selva Comunica

L’edifici ja està pràcticament a punt per començar a funcionar en la nova seu del carrer Sant Dalmau de Santa Coloma de Farners, situat al centre històric de la ciutat. Aquests dies s’està acabant de posar el paviment i s’està instal·lant el mobiliari intern, propi d’un arxiu comarcal.

La previsió és que pugui entrar en funcionament durant les properes setmanes. Aquest equipament s’ha construït en uns terrenys que va cedir l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners a la Generalitat. L’Arxiu Històric Comarcal, amb seu a Santa Coloma de Farners, es va crear l’any 1983 i va ser dels primers de la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat.

Foto: La Selva Comunica

Foto: La Selva Comunica

Es tracta d’un equipament modern i funcional que en la seva planta baixa disposarà de molta llum natural, amb espais diàfans que seran visibles des de l’exterior. Les plantes superiors corresponen als dipòsits de documents als quals precisament no els pot entrar la llum.

En relació a l’actual Arxiu Comarcal, serà una millora substancial amb moltes més possibilitat com, per exemple, la conservació de fotografies, ja que les noves instal·lacions estan dotades d’un sistema per mantenir-les a una temperatura constant de 12 graus i una humitat del 40%.

És molt important que l’edifici s’hagi construït en un punt molt cèntric ja que permetrà difondre molt millor les activitats que es faran com ara exposicions o xerrades. L’eix que formen la Biblioteca Joan Vinyoli, l’Arxiu Comarcal i la Casa de la Paraula permetrà crear moltes sinergies. L’Arxiu Comarcal, serà un espai obert a tot el poble ja que hi haurà la zona pública i la privada. Amb aquest edifici es millora l’oferta cultural de Santa Coloma de Farners.