En marxa un nou servei de reserva a la Biblioteca Jove de Blanes per a grups de treball

Foto: Anna Rosa Bou

Foto: Anna Rosa Bou

Tot just tres mesos després que es va posar en marxa la Biblioteca Jove, l’Ajuntament de Blanes té previst oferir un nou servei que funcionarà a partir del proper dilluns 28 d’abril. Es tracta que una de les sales del nou espai cultural es pugui reservar amb antelació per fer treballs en grup.

Per utilitzar la sala es disposarà d’un temps màxim de dues hores per a cada grup que demani el seu ús en exclusiva. En el cas que un dia determinat no hi hagi més reserves i el grup d’estudiants que ha demanat la sala necessiti estar-s’hi més estona, es podran perllongar les dues hores.

Per reservar la sala només cal que els estudiants demanin fer-ho al taulell de préstec que hi ha al vestíbul de la Biblioteca Comarcal. La idea d’oferir aquest nou servei ha sorgit a causa de la pròpia demanda generada pels usuaris de la Biblioteca Jove, ja que al poder restringir l’ús d’una de les seves sales, poden preparar els treballs en grup més còmodament, sense molestar la resta d’usuaris.

Prop de 3.000 usuaris en tres mesos a la Biblioteca Jove

Durant aquests tres primers mesos de funcionament de la Biblioteca Jove, l’Ajuntament de Blanes ha fet un balanç positiu de la seva utilització, ja que es calcula que hi ha passat prop de 3.000 usuaris, amb una mitjana d’utilització d’uns 40 joves al dia. Tant és així, que les treballadores i treballadors d’aquest equipament han pogut comprovar que molts cops les taules que hi ha resulten insuficients.

Precisament per aquest darrer motiu, està previst que aquests propers dies la Biblioteca Comarcal incorpori noves taules per poder donar resposta a la demanda que s’ha generat. D’altra banda, per donar un millor servei als estudiants en època d’exàmens, l’equipament no tancarà al migdia del 24 de maig al 26 de juny, tal i com s’ha vingut fent els dos darrers anys.

La Biblioteca Jove està allotjada a les antigues dependències de Turisme. Si bé aquest nou espai funciona com annex –que compta amb un accés tant des de l’interior de la Biblioteca Comarcal com independent des de l’exterior-, està suficientment allunyat de les àrees de treball com per no destorbar.

Per reconvertir les antigues dependències de Turisme va ser necessari un treball d’habilitació, on gairebé el 100% de les feines les van dur a terme els operaris de les Brigades Municipals. Això va suposar un cost aproximat de 2.000 euros en material.

Un dels principals atractius de la Biblioteca Jove és un graffiti, el disseny i autor del qual es va triar a través d’un concurs públic on els joves usuaris de l’equipament cultural de 15 a 23 anys van ser els votants. El guanyador va ser el jove lloretenc Àlex Gómez “Odie”, que es va encarregar personalment de plasmar sobre una de les parets del nou espai la seva creació inspirada en un arbre i un clàssic de la literatura de tots els temps: Moby Dick.

Una altra de les sales de la Biblioteca Jove està decorada amb una pintura cedida a l’Ajuntament de Blanes per l’artista Rafel Teixidó Mariné. Es tracta d’una obra abstracta que representa uns joves llegint, i va ser cedida per l’autor com una aportació més al nou espai quan se’n va assabentar de la seva posada en marxa. Val a dir que, precisament de cara al proper mes de maig està previst que el vestíbul de la Biblioteca Comarcal allotgi una exposició d’aquarel·les d’aquest artista.