Un total de 350 persones han visitat el castell de Montsoriu durant els dies de Setmana Santa

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Un total de 350 persones han visitat el castell de Montsoriu durant els dies festius de Setmana Santa. Enguany, el nombre de visitants que s’ha assolit des del Divendres Sant al dilluns de Pasqua ha superat totes les expectatives.

Tot i el temps inestable de diumenge i dilluns, els visitants es varen mantenir i s’ha pogut assolir un nou rècord de visites respecte de les dels darrers tres anys.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Joan Garriga, ha valorat molt positivament aquesta xifra de visitants durant els dies de Setmana Santa i més tenint en compte les dades assolides durant els primers tres mesos de l’any.

En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: «Tant des del Patronat com des del mateix Consell s’ha fet una clara aposta per la promoció del castell i prova d’això és la campanya de comunicació que s’ha iniciat coincidint amb el primer període de vacances i que s’allargarà durant tot l’any amb diverses campanyes publicitàries i accions complementàries amb l’objectiu de donar a conèixer i apropar el castell de Montsoriu a tots els ciutadans». Amb tot, la commemoració de la mort de Bernat II de Cabrera el dia 19 de juliol serà, sens dubte, un dels punts àlgids de les accions que hi ha programades d urant aquest any al castell.

Ampliació de l’horari d’obertura al públic

Des que es va obrir al públic, el 29 de gener de 2011, més de 15.000 persones han visitat el castell de Montsoriu. Una xifra que, segons va assenyalar el conseller de Cultura de l’ens amb motiu del 3r aniversari el passat gener, ha acomplert totes les expectatives inicials i més si tenim en compte que el castell només està obert al públic els dissabtes i els diumenges.

Coincidint amb el tercer aniversari de la seva obertura, el mes de gener d’enguany, es varen finalitzar les obres de restauració del mur oest del recinte sobirà, que consoliden una part important de la zona de serveis de la cuina del S. XIV.

A partir del 19 de juliol i en el marc de les actuacions previstes per a aquest any, el castell de Montsoriu es podrà visitar de dijous a diumenge i també incorporarà la visita lliure. En l’actualitat, el castell de Montsoriu només ofereix la possibilitat de visitar-lo amb guiatge a càrrec dels guies del Museu La Gabella d’Arbúcies.