Un conveni entre l’Ajuntament de Blanes i la Fundació Catalunya-La Pedrera permetrà que Càritas disposi d’un local espaiós

Es tracta del Club de Jubilats Sant Jordi, que porta uns mesos tancat

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, han signat avui un conveni de col·laboració per a la cessió del local situat als baixos del carrer Anselm Clavé 59.

Aquest equipament, que compta amb una superficie útil de 520 m2, forma part de la xarxa d’Espai Social de la Fundació Catalunya-La Pedrera, i va ser conegut durant molts anys com el Club de Jubilats Sant Jordi. La fundació es va crear l’1 de gener de 2013, perquè n’és la successora de l’obra social de la desapareguda Caixa de Catalunya. Es dóna la circumstància que des de fa uns mesos el local està tancat i sense que es desenvolupi activitat alguna en el seu interior.

i Josep Marigó / Foto: Quim Llorens

Marta Lacambra i Josep Marigó / Foto: Quim Llorens

La signatura del conveni a l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo i del president de Càritas de Blanes, Salvador Serres. Això és perquè el consistori blanenc té previst cedir l’ús del local principalment a aquesta entitat sense afany de lucre.

Marigó s’ha mostrat molt satisfet perquè a partir Càritas Interparroquial podrà disposar d’un lloc més cèntric i amb millors condicions: «És un goig poder contribuir a què una entitat que treballa per ajudar tots aquells qui avui dia ho està passant molt malament, pugui seguir donant aquest servei en millors condicions. A més, les famílies a qui ajuda que viuen lluny del centre, també ho tindran més fàcil a partir d‘ara per poder acostar-s’hi».

Per la seva banda, Marta Lacambra ha manifestat que «nosaltres hem fet la cessió amb molta alegria, perquè el projecte que ens ha presentat l’Ajuntament de Blanes del què vol fer s’ho val. Ens sembla perfecte que es pugui tirar endavant amb la col·laboració de la Fundació».

Cessió d’ús durant cinc anys

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha cedit a l’Ajuntament de Blanes l’ús del local amb la condició que es destini a serveis socials, com acolliment, bancs d’aliments, rober, atenció lingüística i cultural, tallers, reforç escolar, assessorament a immigrants i altres funcions similars que s’acordin amb l’Ajuntament i que tinguin prioritat en el territori. Inicialment, aquests serveis seran prestats per Càritas Interparroquial de Blanes, tot i que també hi ha la possibilitat que pugin donar-los altres entitats anàlogues més endavant. Igualment, el consistori podrà fer ús d’aquestes dependències en compliment dels seus programes socials.

La cessió d’ús tindrà un termini de cinc anys. Els dos primers anys la cessió serà gratuïta, mentre que al tercer any l’Ajuntament de Blanes aportarà a la Fundació 2.400 euros, al quart 3.000 i al cinquè 3.600 euros. Finalitzat aquest període, el conveni es podrà renovar cada any de mutu acord de les parts i es formalitzarà amb una ampliació del conveni que s’ha signat avui.

L’Ajuntament de Blanes tutelarà i gestionarà l’activitat del centre. Es farà càrrec tant del seu manteniment i neteja com de les despeses de funcionament i manteniment. D’altra banda, la Fundació Catalunya-La Pedrera podrà col·laborar amb l’Ajuntament de Blanes mitjançant activitats de suport en les línies pròpies que té l’entitat privada.

 

El lligam que hi haurà entre les dues institucions –Ajuntament i Fundació- també inclou la creació d’una Comissió de Seguiment formada per representants d’ambdues parts que s’encarregarà del control i seguiment del centre. Aquesta comissió es reunirà com a mínim dos cops a l’any i vetllarà per comprovar que es compleixi el conveni. En aquest mateix sentit, el consistori blanenc també facilitarà a l’entitat privada dades estadístiques i memòries sobre l’activitat del centre.