El nou web de l’Ajuntament de Caldes de Malavella permet realitzat tràmits en línia

Imatge de la presentació / Foto: Ajuntament de Caldes

Imatge de la presentació / Foto: Ajuntament de Caldes

L’Ajuntament de Caldes de Malavella va presentar la passada setamana el nou web de la institució. Ha introduït l’acte l’alcalde, Salvador Balliu, i la presentació ha anat a càrrec de Marc Sureda, de Notidig S.L, l’empresa que ha desenvolupat el nou web.

Salvador Balliu ha explicat que una de les grans novetats del web és la Seu electrònica, una eina que permetrà als caldencs realitzar diverses gestions sense desplaçar-se al consistori. A les ja existents, el consistori té previst anar-ne incorporant de noves progressivament. També ha destacat que una prioritat d’aquesta nova etapa és la potenciació de les notícies i la informació de servei, entesos com a una manera de mantenir informat puntualment el vilatà de l’actualitat del municipi.

Adaptable, atractiu, social i escalable

Per la seva banda, Marc Sureda ha explicat que s’ha apostat per un disseny més net i atractiu, amb textos més grans i més presència de la imatge. A més, s’ha incorporat un disseny adaptable que permet que es pugui consultar sense problemes des de qualsevol dispositiu (ordinador, portàtil tauleta, mòbil…). Una altra característica és que està preparat per incorporar les diferents xarxes socials i, d’una manera senzilla, adoptar en un futur noves característiques i prestacions a través de mòduls que es puguin necessitar, sense que això suposi reformar l’estructura general del web.

Imatege d'una de les pàgines de la publicació digital de l'Ajuntament de Caldes

Imatege d’una de les pàgines de la publicació digital de l’Ajuntament de Caldes

Estructuració clara i senzilla

La navegació és senzilla i permet trobar la informació de manera intuïtiva. El web es divideix en 3 grans apartats: L’Ajuntament conté informació sobre els òrgans de govern, pressupostos, ordenances, dependències municipals… mentre que Viure a Caldes se centra en els serveis públics de què gaudeixen els vilatans i ofereix altra informació d’interès sobre el municipi. L’últim apartat és la Seu electrònica esmentada anteriorment. Per últim, Visita Caldes enllaça amb el web de Turisme de l’Ajuntament.

3 objectius bàsics

La renovació del web municipal es planteja dins d’un pla de comunicació que estableix 3 objectius bàsics:

– Fer l’administració més transparent, accessible i pròxima als caldencs.
– Fomentar el sentiment de pertinença al municipi.
– Afavorir que els caldencs coneguin millor l’actualitat del poble i augmentar l’aparició del nostre municipi i de les activitats que s’hi fan en els mitjans de comunicació externs.

Per reforçar aquests objectius, l’Ajuntament ha incorporat un compte de Twitter i una pàgina de Facebook a través de les quals els vilatans poden estar puntualment al cas de les últimes novetats del consistori i de Caldes de Malavella.