ICV de les comarques gironines vol la dimissió immediata de tots els càrrecs públics imputats en el cas Manga

Marc Vidal

Marc Vidal

El diputat d’ICV-EUiA Marc Vidal reclama un gest de responsabilitat política i dignitat democràtica als càrrecs públics imputats per presumpta corrupció i als partits que els donen cobertura. «És prioritari que les institucions públiques comencin a treballar per recuperar el prestigi perdut durant anys de males pràctiques, i el primer pas és apartar els càrrecs imputats, sobretot si es tracta d’imputacions per presumpta corrupció».

Vidal, que també és president d’ICV de les comarques gironines, ha reclamat avui un gest definitiu de responsabilitat i coherència a tots els partits polítics i als seus càrrecs públics imputats en el cas Manga: «fa un any ja vam reclamar un exercici d’ètica perquè els partits polítics apartessin els seus càrrecs imputats per presumpta corrupció. Ara demanem que dimiteixin o que els cessin per no fer més mal a tota la classe política ni a les institucions del país, però no podem acceptar pactes de silenci ni dissimuls».

«A més és prioritari que les institucions públiques comencin a treballar per recuperar el prestigi perdut durant anys de males pràctiques, i el primer pas és apartar els càrrecs imputats, sobretot si es tracta d’imputacions per presumpta corrupció».

Vidal ha estès aquesta reclamació als partits polítics que encara mantenen els seus imputats en els càrrecs públics que ocupaven, ja que el fet de mantenir-los en llocs de responsabilitat no ajuda a recuperar la confiança en la política.

A més, el diputat ecosocialista ha criticat que des d’aquests partits es defensa la continuïtat dels imputats en els seus càrrecs sense tenir en compte que les imputacions tenen a veure amb casos de corrupció, tràfic d’influències i malversació de fons públics i, per aquesta mateixa raó, «la mera sospita d’implicació deixa la política, en general, i les institucions, en particular, com a còmplices indirectes de pràctiques poc transparents en la seva gestió i en l’adjudicació d’obres i serveis. Tot i el risc de ser injustos a nivell personal, no és de rebut que en aquests moments segueixin als seus càrrecs».