Els Bombers de la Generalitat treballen en una fuita de gasoil a Massanes

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen des de les 09.00h del matí en la fuita de gasolil d’un oleoducte, a Massanes. Es tracta d’un tram de la conducció que passa per zona forestal, al turó de Sant Roc, però la fuita inicialment havia fet un bassal que s’atansava al punt quilomètric 1 de la carretera que connecta Massanes amb Hostalric (GIV-5121).

Un cop allà, els Bombers de la Generalitat han sol·licitat als tècnics de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), empresa que gestiona l’oleoducte, que n’aturessin el subministrament. Mentrestant, l’Ajuntament de Massanes, així com també, l’empresa, han fet arribar un parell de retroexcavadores per obrir una rasa amb què fer contenció del bassal i evitar que arribi a la via.

En aquests moments, ja no fuita més gasoil perquè l’empresa n’ha interromput el subministrament. Per ara es desconeix la quantitat de gasoil que ha vessat. El bassal està essent contingut amb l’ajut de les retroexcavadores. La fuita no afecta població, ja que a la vora no hi ha cases. Per tant, no s’ha hagut de fer cap evacuació, ni ordenar cap confinament ni tallar cap carretera. Es desconeixen, de moment, les causes de la fuita.

La Direcció General de Protecció Civil ha emès una prealerta del pla d’emergències Procicat i ha fet gestions amb l’Agència Catalana de l’Aigua i la Junta de Residus, que hauran de vetllar pel sanejament de la zona afectada.