Àngel Canosa, escollit alcaldable d’ERC a Blanes per a les eleccions municipals del 2015

L’objectiu dels republicans és apostar per un projecte nou, amb la implicació de la ciutadania i tornar a ser presents al consistori

Àngel Canosa Fernández

Àngel Canosa Fernàndez

L’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes ha escollit aquest divendres al vespre a Àngel Canosa com alcaldable per a les properes eleccions municipals.

Àngel Canosa Fernàndez, de 44 anys, va néixer a Barcelona i està vinculat a Blanes des de fa molts anys. És advocat i ha exercit de jutge a Blanes. Actualment treballa en el seu propi despatx d’advocat. Està casat amb una blanenca i té tres fills.

Ahir al vespre l’assemblea local d’ERC a Blanes va escollir per unanimitat el nou cap de llista electoral per a les properes eleccions municipals que es realitzaran el mes de maig de 2015. El nou cap de llista ha estat presentat com a candidat a proposta de l’Executiva local del partit després de mesos de contactes i xerrades prèvies, decisives en un cas com el de l’Àngel Canosa, que no havia estat vinculat mai a cap estructura política ni específicament al nostre partit del qual, ara ja, és militant.

Per això, des de l’executiva local de ERC s’ha manifestat que «fem una aposta de renovació i regeneració. Apostem per una persona jove, amb molts projectes i amb ganes de dinamitzar l’administració local i fer que tots els blanencs i blanenques se’n sentin implicats i es facin corresponsables del model a què aspirem».

Àngel Canosa va ser escollit alcaldable per l'assemblea de militants i simpatitzants d'ERC de Blanes

Àngel Canosa va ser escollit alcaldable per l’assemblea de militants i simpatitzants d’ERC de Blanes

L’assemblea ha estat un moment de trobada entre la gent que ha fet possible que ERC hagi arribat fins avui a la nostra ciutat com una estructura útil i al servei de la ciutadania i les persones que representen noves cares, noves maneres de fer i noves voluntats, la qual cosa ha propiciat un clima optimista.

El candidat, ara ja Cap de llista, s’ha presentat als membres de l’assemblea. Ha apuntat els criteris que han de guiar la seva aposta política: feina d’equip, ambició per optar a l’alcaldia de Blanes, voluntat de servei a la ciutadania a qui reconeix com a únic destinatari de l’acció política. Canosa va explicar que la ciutadania és l’únic interlocutor vàlid per diagnosticar les principals prioritats i detectar les aspiracions de canvi que estem convençuts que la ciutadania reclama.

Suma de confiances

Ha apuntat que un instrument indispensable serà la suma de confiances entre els membres del partit i, sobretot, entre el partit i els blanencs. No ha volgut, per tant, fixar punts d’actuació en aquest moment perquè creu que ERC ho ha de fer després d’escoltar la veu dels ciutadans i d’establir un debat sincer entre la visió republicana del que ha de ser Blanes i la visió que tinguin persones i entitats locals.

Àngel Canosa, ahir durant l'assemblea d'ERC

Àngel Canosa, ahir durant l’assemblea d’ERC

Un cop realitzada la votació, que ha ofert una imatge d’unitat i fortalesa atès el resultat unànim a favor del candidat presentat per l’Executiva local, s’ha establert una ronda de preguntes. L’alcaldable Canosa ha comentat el seu currículum professional, la seva situació personal i ha explicat el grau de responsabilitat que suposa per a ell el fet de ser candidat d’un partit amb un passat tan potent i amb un futur esperançador.

L’assemblea ha aplaudit l’elecció i ha celebrat amb satisfacció el procés que tot just avui ha engegat el partit per tornar la veu de l’esquerra independentista i republicana a l’Ajuntament de Blanes.

Amb el nomenament d’Àngel Canosa l’executiva local se sent reforçada i es veu capaç d’encapçalar un projecte polític diferenciat per a Blanes, amb la voluntat de saber escoltar el poble i la ferma voluntat de fer de Blanes un espai amable perquè cap habitant de Blanes se senti desesperançat.

La presentació oficial del nou cap de llista es farà properament, en un acte públic, acompanyat d’un membre de la direcció nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya.