Comença el Carnaval a Blanes amb activitats infantils, el concurs de disfresses a la feina i el pregó del Rei Carnestoltes

carnaval14aBlanes ha encetat avui al matí la celebració dels actes del III Carnaval de la Costa Brava Sud amb la tercera edició del Concurs de Disfresses a la Feina, que enguany ha comptat amb la participació de cinc establiments d’arreu del municipi.

El jurat ha disposat de tota la jornada d’avui dissabte per visitar les diferents propostes de disfresses que han presentat els establiments, des d’una perruqueria fins a una botiga dedicada a productes de rebosteria i magdalenes, passant per un establiment de menjar ràpid, una sabateria i un centre esportiu. Les disfresses han estat prou variades: des dels personatges d’Alicia en el país de las maravillas, passant per uns romans molt esportius, mims, el món del personatge de vídeo joc Mario Bross i un homenatge al Rei del Pop, Michael Jackson.

carnaval14c

Els membres del jurat qualificador hauran de decidir quins establiments es classifiquen per als tres principals guardons de què consta el concurs: el primer premi rebrà 363 €, el segon 242 € i el tercer 121 €. El veredicte es donarà a conèixer dimecres vinent, en motiu de la festa de l’Enterrament de la Sardina. Serà també llavors quan es farà el lliurament dels premis als guanyadors d’aquest concurs, així com del de carrosses i comparses de la rua de diumenge.

Activitats infantils

Al llarg de la tarda els actes del Carnaval de Blanes han tingut com a principal públic els nens i nenes, que han pogut participar a diverses activitats especialment adreçades a ells. Des de l’Ajuntament de Blanes ja fa uns anys que es va decidir apostar per potenciar la marca de Turisme Familiar de manera que, coincidint amb cada cicle festiu destacat, s’organitzen activitats adreçades a la mainada.

carnaval14d

Al llarg de la tarda molts nens i nenes han participat en les activitats que s’han concentrat a l’escenari del passeig de Dintre situat davant l’edifici de l’Ajuntament. A partir de 2/4 de 5 hi hagut Carnavalat, un taller de barrets, màscares i maquillatge a càrrec de la Companyia La Fera Ferotge, seguit a partir de després per l’espectacle d’animació i ball Visca, Visca Carnaval ! a càrrec del grup Rovell d’Ou. Durant gairebé una hora, la mainada ha compartit jocs i cançons a l’hora que podia lluir amb la seva disfressa alguns dels elements que havia confeccionat als tallers.

carnaval14b

L’ambient festiu al centre de Blanes s’ha animat encara més a quarts de set amb una de les novetats d’enguany: la Batucada de Carnaval. Novament han estat els els membres del grup Rovell d’Ou els qui s’han encarregat de fer un recorregut per diversos carrers del centre de la vila. D’altra banda, al llarg de la tarda i fins les nou de la nit, hi ha hagut una xocolatada gratuïta a la plaça d’Espanya.

Batucada, Arribada del Rei, Cercavila i Pregó de’n Carnestoltes

Els actes del dissabte han culminarat a quarts de vuit del vespre amb l’Arribada del Rei Carnestoltes i la Cercavila. El tram final de la Batucada de Carnaval ha arribat fins a la plaça Catalunya, on l’estava esperant la carrossa del Rei Carnestoltes per iniciar una cercavila pel passeig Cortils i Vieta fins arribar al passeig de Dintre, on s’ha fet el Pregó del Rei Carnestoltes. Enguany tant la cercavila com el pregó del Rei del Carnaval s’han fet amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Valldolig.

Durant el pregó, el rei del Carnaval ha incidit especialment en les conseqüències que estem patint tots a causa de la crisi mundial.

 

Aquesta és la primera vegada que una entitat veïnal s’encarrega d’organitzar l’arribada i lectura del pregó del Rei Carnestoltes dins els actes del Carnaval de Blanes, ja que fins ara havien estat entitats culturals o personatges de la vida i cultura blanenca.