Lloret acollirà la final de les Olimpíades de Matemàtiques de l’Estat espanyol

simbolos-matematicos4Les Olimpíades de Matemàtiques són unes proves de resolució de problemes dirigides a estudiants de secundària que tenen per objectiu promoure’n l’estudi i estimular joves talents en aquesta ciència. Enguany la final es disputarà a Lloret de Mar el proper 28 de juny i hi participaran un total de 60 alumnes de tot l’Estat espanyol.

L’any 2012 Lloret de Mar ja va acollir la final d’un programa similar d’àmbit català que porta per nom Fem Matemàtiques. A més, des de ja fa diversos anys, diferents escoles participen en les proves Cangur.

Les proves Cangur, organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar, volen estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. És una activitat impulsada per la societat internacional Le Kangourou Sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques i se celebra a diferents països del món.

Aquest 2014 les proves Cangur se celebraran el 20 de març al pavelló poliesportiu del CEIP Pompeu Fabra i hi participaran prop de 180 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat dels instituts Coll i Rodés i Rocagrossa, i del Col·legi Immaculada de Lloret.

Ignasi Riera, regidor d’Ensenyament explica que «des de l’Ajuntament volem fer arribar un agraïment especial als professors de matemàtiques de Lloret que formen part de l’Associació per la seva implicació i treball amb els nois i noies del nostre municipi i que fan possible que Lloret pugui organitorganitzar les proves cangur i les olimpíades de Catalunya i de l’Estat espanyol».