Les PAH de Lloret i Blanes presenten mocions per demanar que se sancioni els bancs que tenen pisos buits

Foto: PAH de Blanes

Acció de protesta de la PAH de Blanes davant d’una entitat financera

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de LLoret de Mar ha presentat en el registre de l’Ajuntament el text d’una moció instant a l’equip de govern de CiU i ERC que adopti mesures sancionadores vers les entitats financeres i altres empreses titulars d’immobles que els tenen permanentment desocupats. En aquest sentit la PAH de Blanes i ICV-EUiA de Sils també han presentat mocions en el mateix sentit.

Segons informa l’Ajuntament de Lloret, amb caràcter previ a la presentació de l’esmentada moció, l’equip de govern havia donat les pertinents instruccions als departaments de Benestar i Família i Urbanisme per treballar en aquesta línia.

La regidora de Benestar i Família, Idoia Saracíbar, ha manifestat que «som coneixedors de les mocions que s’estan presentant per altres ajuntaments de les nostres contrades i estem treballant en aquesta línia. Precisament, volem convocar una reunió de la comissió permanent de la taula d’habitatge des d’on es treballen aquests temes, i on hi ha la PAH, amb la voluntat d’aprovar una proposta similar des de l’Ajuntament de Lloret, ja que evidentment hem de tenir en compte la demanda social i associativa en matèria d’habitatge».

La regidora recorda que «hem aprovat una partida pressupostària per poder disposar de 20 pisos socials, tenint en compte les necessitats detectades des dels serveis socials i que el procés de la petició de sancionar les entitats financeres i les grans empreses no serà ràpid».

Ester López, portaveu de la PAH de Lloret, assenyala que «en el ple del dia 3 de febrer, esperem que els grups d’esquerres facin pressió, que l’alcalde es posicioni i prengui mesures per començar a multar l’endemà mateix del plenari».

La moció aprovada per l’Ajuntament de Girona preveu multes que poden arribar als 100.000 euros per a les entitats bancàries que no ocupin els pisos després d’haver estat advertides de fer-ho. Si continuen negant-s’hi, se’ls aplicarà una infracció molt greu, amb sancions de fins a 900.000 euros.