Santa Coloma de Farners estrena nou sistema de comunicació d’incidències a través de mòbil

 El regidor Josep Cullell, durant la presentació del nou servei / Foto: La Selva Comunica

El regidor Josep Cullell, durant la presentació del nou servei / Foto: La Selva Comunica

A partir d’aquest mes de gener, els ciutadans i empreses de Santa Coloma de Farners podran traslladar a l’Ajuntament les deficiències detectades en l’equipament urbà a través del seu telèfon mòbil. Aquest nou servei se suma al ja existent des de l’any 2012, de consultes i informació mediambiental a través del web www.liniaverdascf.cat.

Per utilitzar el nou servei a través de Smartphone, només cal descarregar l’aplicació Línia Verda. Per a això cal que l’usuari es connecti al web de Google Play o APP Store, en funció de la tecnologia emprada al seu dispositiu mòbil (Android / Iphone ), que seleccioni l’aplicació Línia Verda, i se la descàrregui de forma gratuïta. Un cop oberta l’aplicació al telèfon, decideix si plantejar una consulta o comunicar una incidència.

El procediment és molt ràpid i senzill. A continuació, només cal seleccionar el tipus de categoria d’incidència. Per geolocalització, l’aplicació s’encarrega de detectar de forma automàtica les coordenades exactes en què s’ubica la mateixa. Tot i això, l’usuari també pot fer-ho manualment si decideix enviar l’avís en un altre moment des d’un altre lloc.

Posteriorment,es pot adjuntar una foto de la incidència amb una breu descripció. Un cop enviada, el responsable nomenat per l’Ajuntament rebrà notificació de la mateixa. A partir d’aquest moment s’inicien els tràmits per donar solució a la incidència detectada. Un cop resolta, el ciutadà rep una notificació al seu mòbil.

Gràcies a la implantació d’aquest nou sistema, el ciutadà disposa d’un canal directe de comunicació amb el propi Ajuntament per solucionar qualsevol incidència que trobi en les categories d’enllumenat, neteja, mobiliari urbà, clavegueram o control de plagues. En un termini màxim de 24 hores, un equip d’experts en la matèria donarà resposta a la qüestió plantejada.

D’aquest servei poden beneficiar-se’n tant empreses com a ciutadans del municipi. A més s’ofereix informació sobre legislació mediambiental, sistemes de gestió ambiental, de residus, proveïdors de serveis i tecnologies, reciclatge, contaminació acústica,entre d’altres. També es pot consultar sobre tràmits administratius, ajuts i subvencions o energies renovables.

Amb la implantació d’aquest servei, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ofereix als ciutadans i empreses un canal de comunicació directe per aconseguir un municipi que compleixi les normes bàsiques de benestar social.