Comença a Blanes la gran cita de la vela juvenil europea

L’International Grand Prix Vila de Blanes arrenca aquest dijous al camp de regates del Club Vela Blanes amb 150 inscrits

Foto: Àngel Joaquinet

Foto: Àngel Joaquinet

Avui es fa la primera jornada de la primera gran cita europea de la vela juvenil europea en les classes Europe, 29er i 420, l’International Gran Prix Vila de Blanes, que es disputa del 2 al 5 de gener i que organitza el Club de Vela Blanes.

Dins d’aquest trofeu es competeix també per la Copa d’Espanya de la classe individual Europe. Una classe juvenil qualificada com a classe estratègica per la federació espanyola de vela de cara a la preparació de regatistes d’alt nivell de vela individual i que compta amb flotes molt actives, sobretot en el Mediterrani espanyol, amb regatistes de totes les edats i condicions.

La totalitat de la flota estatal d’Europe participarà a la Copa d’Espanya que es reuneix de nou al camp de regates del CV Blanes, després de tres anys des de la darrera celebració d’aquesta competició en aquestes aigües.

Regatistes dels clubs de catalans de Llançà, Estartit, Blanes i Masnou, on es reparteix el gruix de la flota catalana, del CN Eivissa on hi ha la flota més important de les Balears o els regatistes del RCR Alicante i RCR Torrevieja, seran els que competiran per aquesta Copa d’Espanya .

Entre els inscrits, destaquen per la seva trajectòria en aquesta última temporada el regatista del CN Masnou, Pau Schilt, i l’alacantina del RCR Torrevieja, Asunción Roca, el seu company de club Alejandro Pareja, els alacantins del RCR Alicante, Joaquín Doménech, Pablo De Béjar, els eivissencs Ivan Moreno, Maria Marí, Eli Torres i Rafael Reyes, i els catalans Oriol Vila del CN Llança, Victor Morató, Maria Pozo, del CN Port d’ Aro, del CN Masnou Albert Morales. El planter del CN Estartit està representat per Marc Piña, Oscar Pijoan, Salvi Borrat. Per part del CV Blanes, entitat amfitriona, hi participen Aleix Subirà, Marina Martínez i els germans Ordoñez, al capdavant.

També participa en aquest campionat una nodrida representació de regatistes europeus com l’equip nacional finlandès, així com regatistes suecs, francesos i la txeca Petra Smidova, que tot i que podran optar al premi del Grand Prix, la seva classificació no s’inclouran en la Copa d’ Espanya de la classe.