El servei d’atenció a les dones de Lloret ha detectat aquest any 83 víctimes de violència

dona2013El Servei d’Informació i Atenció de les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Lloret de Mar ha atès durant aquest any 313 dones. D’aquest total n’hi va haver 83 que es va considerar que estaven en situació de violència, física i/o psicològica i també econòmica.

Tot i això les consultes realitzades per a aquest servei és de 639 consultes, la qual cosa demostra que el SIAD, a més a més de realitzar assessoraments, també fa un seguiment a les dones que utilitzen aquest servei, fent-los un acompanyament en tot el procés que han iniciat.

Avui, a les 20 hores, a la plaça de Mn. Pere Torrent, tindrà lloc la lectura del manifest contra la violència masclista en un acte organitzat per la regidoria de la Dona de Lloret de Mar amb l’adhesió de totes les associacions de dones de Lloret de Mar, Dona Activa, L’Aurora, Yaharinkahó, Dones de Mont-Lloret, i d’altres entitats com Plataforma per la Pau i Coral Unió Lloretenca.

Amb aquesta lectura es dóna pas a un seguit d’iniciatives que, durant els propers dies, es centraran en aquesta problemàtica que afecta dones de totes les edats i condicions socials. La frase Ni un cop més, guanyadora del concurs de frases contra la violència envers les dones organitzat per l’entitat L’Aurora des de fa ja uns anys, dóna cobertura a tota una sèrie d’activitats per conscienciar la població de Lloret que encara cal lluitar contra aquesta xacra social.

Entre d’altres activitats, hi ha l’exposició, a la Biblioteca Municipal, de diverses performances realitzades per l’associació de dones L’Aurora; la primera xerrada del VII cicle Planeta Dones, que el proper 27 de novembre tractarà sobre l’actuació del Ministeri Fiscal en els procediments de violència de gènere, a càrrec d’Ana M. Meléndez, fiscal degana de la violència sobre la dona.

Els dimecres 4 de desembre, a les 20 hores, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal, també està prevista la X sessió ordinària del Consell de Dones de Lloret de Mar.

Des del dilluns 4 de novembre i fins al 23 de desembre es du a terme el taller grupal d’autoajuda per a víctimes de la violència, que organitza l’àrea psicològica del SIAD.